Denne mad skal du spise for at holde dig sund

Ifølge en ny rapport kan du forebygge alvorlige sygdomme ved at spise denne kost. Læs her, hvad du skal putte i kurven på din næste indkøbstur.

Kål, fisk og fuldkorn – det skal du have på din tallerken for at få et sundere helbred. I en ny rapport, foretaget af Vidensråd for forebyggelse, konkluderer forskere nemlig, at traditionel nordisk kost kan redde os fra en række alvorlige livsstilssygdomme. Det skriver TV2.

Men hvis du nu tror, at det også betyder, at du kan spise dig sund i stegt flæsk og persillesovs, så skal du tøve en kende. I rapporten er nordisk kost nemlig defineret som kost, der består af eksempelvis fuldkornsprodukter, grove grøntsager, frugt, bær, nødder, olie og fisk. Derudover er kosten i høj grad plantebaseret, så flæskestegen skal altså skiftes ud med fisk og grøntsager i stedet.

– Det ser ud til, at nordisk kost har en positiv effekt på vægttab, for tidlig død og muligvis forebyggelse af visse kræftformer, siger professor Kjeld Hermansen til TV2.

Hvis du er flittig til at servere nordisk kost til aftensmad, så kan du også forebygge livsstilssygdomme, som eksempelvis type 2 diabetes og hjerte-kar-sygdomme.

Læs også: 8 ting der faktisk hjælper mod forkølelse og influenza

Mest læste artikler