Derfor må du ALDRIG dele håndklæder med andre

“Hvad er dog det værste der kan ske?” tænker du sikkert, hvis du lige låner en andens håndklæde efter du har været i bad. Faktisk er der mange ret grunde til, at du hellere burde finde et nyt og rent håndklæde frem.

Brug dit eget håndklæde, hvis én af jer er syge

I sig selv er det lækre bløde håndklæde ingen trussel, men er en af jer syge, udgør håndklædet en stor smittefare. Derfor er det også en god idé at skifte håndklædet ud lidt oftere, hvis du døjer med en omgang forkølelse.

Kroniske sygdomme hænger ved

Mere kroniske sygdomme som herpes, er også en af de ting man ikke kan udelukke, vil smitte, når man tørrer sig efter badet. Også selvom det er en virus der normalt ses som forkølelsessår ved læberne, kan du risikere at blive smittet alle steder på kroppen, hvor der er slimhinder.

Fodvorter og  stafylokokker kan overføres via håndklædet

Fod-, og vandvorter, roskildesyge og, værst af dem alle, Stafylokokker kan også overføres via håndklædet. Og faktisk kan det være ret alvorligt, hvis du bliver smittet med stafylokokker, for er du rigtig uheldig, udvikler de sig til multiresistente bakterier – og er svære at behandle.

Så selvom du måske føler dig ren, når du træder ud af badet og er klar til at tørre vandet af dig, vil der altid sidde bakterier i hårsække og i alle kroppens revner og sprækker.

Trods det faktum, at godt halvdelen af os danskere siger, at vi bruger vores håndklæder maksimum 5 gange, før vi smider det til vask, bør man i ligeså høj grad kigge på, om håndklædet ser beskidt ud.

Kilde: MX.dk

Mest læste artikler