Din bils aircondition kan gør dig syg

Har du haft din aircondition slukket hele vinteren? Så kan den faktisk gøre mere skade end gavn hvis du tænder den nu, hvor graderne begynder at stige.

Hvorfor skal jeg tjekke min aircondition?

Når temperaturen begynder at stige, er det guld værd at have aircondition i bilen, men har du ikke brugt din aircondition i løbet af vinteren, så skal du tænke dig om en ekstra gang, før du tænder den. Det kan nemlig være direkte sundhedsskadeligt for dig!

Hvis du ikke har brugt din aircondition i løbet af vinteren vil der, på grund af det fugtige vejr og mangel på tørring, nemlig kunne ophobe sig fugtdannelser i dens system, og når forårssolen varmer fugten op skabes den perfekte grobund for svamp og bakterier.

Læs mere: Beskyt dit hjem mod skimmelsvamp

Hvis der kommer svampesporer og bakterier i din aircondition, vil det blive blæst ud i bilen hver gang du tænder den, og er du rigtig uheldig kan det resultere i, at du får allergi, astma eller bliver utilpas.

Hvis du ikke har brugt din aircondition i løbet af vinteren, er det derfor en rigtig god idé at få tjekke om den stadig er i tip top stand, eller om den trænger til en hjælpende hånd.

Sådan tjekker du om din aircondition er en bakteriebombe

Du kan faktisk nemt tjekke om din aircondition trænger til en hjælpende hånd ved at snuse til luften, der kommer ud af den:

  • Dufter luften ren og frisk er der ingen grund til bekymring
  • Lugter luften derimod lidt af jordslået vasketøj så skal alarmklokkerne ringe.

Læs mere: Få styr på fugten i dit hus

Hvis luften lugter jordslået skyldes det nemlig højst sandsynligt ophobninger af bakterier eller svampespore, og så er det vigtigt, at du får gjort noget ved det hurtigst muligt.

Hvordan renser man bilens aircondition

Du kan rengøre din aircondition på to måder: Du kan ringe ned til dit lokale værksted, som vil elske at få lov til at rense din aircondition, eller du kan selv prøve at komme de farlige bakterier til livs.

Hvis du har mod på at prøve selv, så tag ned i en butik som sælger biltilbehør og køb en ”air condition cleaner”. En air condition cleaner er en spray som du stiller i bilen, hvilket i løbet af kun 10 minutter fjerner dårlig lugt, mug, svamp og bakterier fra bilens aircondition system.

Sådan bruger du en aircondition cleaner:

  • Fjern alle måtter og løse genstande fra bilen, og sørg for at alle vinduer er lukket
  • Tænd bilens aircondition
  • Stil aircondition cleaner dåsen i bunden af bilen og aktivér den.
  • Forlad bilen og lad sprayen virke i cirka 10 minutter

Nu vil bilens airconditionsystem være helt fri for bakterier og svampespore, og der vil endda være en dejlig frisk duft i hele kabinen – Så nemt er det og det koster ikke mange penge!

Læs mere: Forlystelsesparker – idényts ultimative guide

Hvis du vil forebygge, at der ophober sig bakterier i din aircondition, er det en god idé at få serviceret din aircondition en gang om året og husker at tænde for kølingen minimum én gang om ugen – ligegyldigt hvor koldt det er udenfor.

Mest læste artikler