Her er de 4 kosttilskud eksperterne selv tager

Det kan være svært at finde rundt i junglen af kosttilskud, og om vi overhovedet har brug for dem. Læs her hvilke kosttilskud forskerne selv tager, og find ud af om det er nødvendigt for dig at tage kosttilskud. 

Er kosttilskud nødvendigt?

Ifølge Fødevarestyrelsen, viser Fødevareinstituttets undersøgelser om danskeres kostvaner, at størstedelen af os får dækket vores behov gennem vores daglige kost. Der er dog nogle grupper, der kan have brug for kosttilskud. Det drejer sig primært om kvinder, ældre og spædbørn. Du kan finde Fødevarestyrelsens liste over hvem der kan have brug for kosttilskud her.

Men hvilke kosttilskud spiser eksperterne selv? I det amerikanske akademiske tidsskift The Conversation, fortæller en række forskere, hvilke tilskud de selv spiser. Herunder kan du læse om eksperternes favoritter.

Probiotika kan hjælpe på maveproblemer

Probiotika er levende mikroorganismer, som kan have en sundhedsfremmende effekt på vores mavetarmkanal og bestemte dele af vores immunsystem. Størstedelen af probiotiske bakterier er mælkesyrebakterier, som de fleste af os efterhånden har hørt om. Probiotika kan hjælpe med at skabe balance i vores tarmsystem, som kan være i ubalance på grund af dårlig kost, fysisk inaktivitet eller stress.

Læs også: 10 tricks til tomater i drivhuset

Omega-3 til hjernen

Omega-3 skal hjælpe med at forbedre vores hjernefunktion, mindske humørsvingninger og forebygge Alzheimers.

Gurkemeje mod inflammation

Den orange gurkemejerod har de senere år fået stor opmærksomhed for sin potentielle positive indvirkning på vores sundhed. Gurkemeje er en urt i familie med ingefær og dyrkes i tropisk Asien og Vestindien. Urten er længe blevet brugt som medicin i Asien på grund af dens antiinflammatoriske og antioxidante kvaliteter. De fleste af os kender dog gurkemeje fra blandingskrydderiet karry og fra sydasiatiske retter.

Læs også: Faverig forret med rejser, mango og avocado

Urten skal eftersigende hjælpe med at beskytte kroppen mod blandt andet hjertekarsygdomme, demens og nogle kræfttyper.

Tag D-vitamin i vintermånederne

D-vitamin er et vitamin vores kroppe selv danner, når vi får sollys, og vi risikerer derfor at få for lidt D-vitamin i vintermånederne. Derfor kan man tage D-vitamin i vintermånederne, hvor mængden af sollys er begrænset

Læs også: De bedste tricks til hjemmelavet æblemost

De seneste års forskning giver grund til at tro, at mangel på D-vitamin kan resultere i et svagere immunforsvar, svækket muskelfunktion og regenerering, såvel som depression. Derudover er D-vitamin vigtigt for at bevare sunde knogler.

Varieret kost

En enkelt af de eksperter The Conversation har talt med står dog fast på, at kosttilskud ingen positiv effekt har, men kan derimod være skadelige i nogle tilfælde. Han mener i stedet, at vi bør sørge for at spise en varieret kost som sikrer, at vi får de nødvendige næringsstoffer, vores krop har brug for.

Kilder: theconversation.com, biotechacademy.dk & Fødevarestyrelsen

Se også: Danmarks største byer – de 10 største

Mest læste artikler