Ingefær ER et mirakelmiddel!

De seneste år har ingefærroden fået et popularitetsboost, fordi den efter sigende styrker immunforsvaret og holder diverse infektioner væk. Men er det virkelig rigtigt? Hvad er ingefær egentlig for en størrelse og er roden virkelig et mirakelmiddel?

Er ingefær virkelig et mirakelmiddel?

De seneste år har ingefærroden fået et popularitetsboost hos den danske befolkning. Især er det blevet populært at lave ingefærshots og ingefærte, der efter sigende styrker immunforsvaret og holder diverse infektioner væk. Men er det virkelig rigtigt? Hvad er ingefær egentlig for en størrelse og har roden virkelig medicinske effekter?

Nem og hurtig opskrift på smagfulde ingefærshots.

Ingefær: Et århundrede gammelt lægemiddel

Ingefær, også kaldet Zingiber officinalis, er en knoldet rod, som oprindeligt gror i Sydøstasien. Ingefær er igennem århundrede blevet anvendt som naturlægemiddel mod en række lidelser, da roden blandt andet indeholder antioxidanter, gingeroler og aromatiske olier, der har veldokumenterede effekter på alt fra inflammation, gigtsmerter og kvalme til fordøjelsesproblemer, feber, svampeinfektioner og meget mere.

Ingefær styrker vores immunforsvar

I et interview med DR bliver Kaj Winther, som er professor i klinisk ernæring og naturlægemidler ved Københavns Universitet, spurgt ind til de smertestillende såvel som sundhedsgavnlige effekter ved ingefær.

– Smerterne dulmes simpelthen. Og man kan samtidig godt sige, at der er noget i ingefær, som generelt kan styrke vores immunforsvar, siger Winther.

Ingefær er en af de 7 madvarer, som hjælper på ledsmerter.

Undersøgelse viser at ingefær har en kvalmestillende effekt

Derudover henviser Kaj Winther til en undersøgelse fra Svendborgsund i 1980’erne, hvor halvdelen af 81 unge sømænd fik ingefær, inden de gik om bord på skibet, imens den anden halvdel fik placebo.

– Her var det tydeligt at se, at dem, der fik ingefær, havde det meget bedre efterfølgende, end dem, der ikke havde spist ingefær, siger Winther.

Undersøgelsen viste således, at ingefær lindrer kvalme ved transportsyge, men derudover har ingefær en veldokumenteret kvalmestillende effekt – også på andre former for kvalme.

Du kan se professor Kaj Winther’s miniudgave af undersøgelsen med Madmagasinet her.

Kilde: dr.dk

Læs også: Den store guide til dyrkning og brug af ingefær

Mest læste artikler