Overraskende! Dette naturlige middel virker bedst mod hoste

Næste gang halsen kradser, kan du undgå en tur på apoteket ved bare at tage en skefuld honning.

De fleste ved, at honning har adskillige positive egenskaber, men hvad de færreste ved er, at honning faktisk også anbefales som hostemedicin af nogle af verdens førende forskere. Faktisk anbefaler de, at honning foretrækkes over antibiotika. 

Det er det anerkendte engelske National Institute for Health and Care Excellence (NICE) som foretrækker, at lægerne udskriver honning fremfor hostemedicin. Det er opsigtsvækkende, eftersom NICE er en styrelse i England, der blandt andet rådgiver det britiske sundhedsministerium.

De engelske forskere slår fast, at så lidt som én skefuld honning om dagen kan dæmpe og lindre hoste ved infektioner i de øvre luftveje samt forkølelse, influenza og akut bronkitis. Dog anbefaler forskerne også, at man søger lægehjælp, hvis hosten bliver værre under honning-kuren, eller man får åndedrætsbesvær. 

Læs også: 8 ting der faktisk hjælper mod forkølelse og influenza

Giv honning til hostende børn

De britiske anbefalinger ligger godt i tråd med anden forskning. En amerikansk undersøgelse har eksempelvis tidligere afsløret, at honning virker bedre mod hoste hos børn end traditionel hostemedicin med dextromethorphan. Honning gav således børnene en roligere og mindre hostende nattesøvn.

OBS!

Det frarådes at give honning til børn under 1 år, da det kan indeholde bakteriesporer, der forårsager spædbarns-pølseforgiftning.

Kilder: viivilla.no, jp.dk, nice.org

Mest læste artikler