Overraskende forskning: Så meget sundere bliver du af havearbejde

Vidste du, at haveglæde kan reducere risikoen for at udvikle depressions- eller angstsymptomer? Her kan læse om nogle af de gode effekter, havearbejde har på din sjæl og krop.

Havearbejde er godt for sjæl og krop 

Er du aktiv i haven, reducerer du risikoen for at få depressions- eller angstsymptomer og utilsigtet vægtstigning. Oven i hatten siger videnskabelige studier fra hele verden, at 30 minutter dagligt havearbejde har en antistressende effekt.

– Det vil faktisk være på sin plads at udskrive havearbejde på recept, mener professor Bente Klarlund, der til Haveselskabet bekræfter de gode nyheder. 

En undersøgelse fra Haveselskabet fra 2017 viser også, at 94% af de adspurgte bliver i bedre humør af at gå i haven.

Derfor bliver du sundere af havearbejde

Udover at der er gode psykologiske fordele ved havearbejde, så er der også andre gode sundhedsmæssige fordele ved at gå i haven. Det er nemlig ikke for ingenting at det hedder havearbejde, da du kan få dig en god træning og forbrænde mange kalorier ved at lave hårdt havearbejde. 

Så mange kalorier forbrænder du på havearbejde

Din kalorieforbrænding under havearbejde afhænger blandt andet af din alder, vægt, fysisk form og muskelmasse. Det er dog en god tommelfingerregel, at du på 20 minutter forbrænder mellem 80-130 kalorier af hængig af intensiteten af havearbejdet.

I denne forbindelse opstiller Haveselskabetfølgende tabel:

  • 20 minutter med spaden = 90-120 kalorier
  • 20 minutter med selvkørende plæneklipper = 90-110 kalorier
  • 20 minutter med håndskubber = 100-130 kalorier
  • 20 minutter med motorsav og andre tunge redskaber = 100-130 kalorier

Kilde: Haveselskabet

Mest læste artikler