DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Sådan forbedrer du dit arbejdsliv med ergonomiske borde

Uanset om du arbejder hjemme eller på en arbejdsplads, er det vigtigt med ordentligt kontorudstyr. For hæve sænkeborde har en positiv indvirkning på både dit helbred, dit humør og produktivitet på arbejdet.

De fleste kontorarbejdere har en arbejdsdag på 8 timer. Men faktisk er den gennemsnitlige medarbejder kun produktiv i cirka 3 timer om dagen, viser data fra US Bureau of Labor Statistics. Det skyldes, at vi snakker med kolleger, skal lave kaffe, og så også at vi kan bruge tid på at ændre vores siddestilling, hvis vi har en dårlig stol eller et ikke-ergonomisk bord.

Eftersom vi sidder ned størstedelen af arbejdsdagen, betyder det, at vi i løbet af dagen godt kan bruge lang tid på at komme til at sidde rigtigt. Men heldigvis er der ergonomiske møbler, som er designet til at hjælpe med ens kropsholdning.

Arbejd stående med hæve sænkeborde

Når folk får et hæve sænkebord, regner de måske ikke med, at et elektrisk skrivebord kan hjælpe med både helbredet og produktiviteten. Men når man først har fået et hæve sænkebord, er det svært at komme tilbage. Hæve sænkebordene fås i flere størrelser og varianter, så  de kan tilpasses ens behov. De kommer i forskellige prisklasser, men er som regel billige, når man tænker på de langsigtede positive effekter, så i virkeligheden er det en investering. 

Det er også nemt at bruge hæve sænkebordene, da det blot kræver få tryk, før man kan justere bordet efter ens eget højde. Hvis man er flere medarbejdere, som nogle gange skal bruge det samme bord, kan I ubesværet ændre indstillingen, så bordet passer til jeres højde.

Hvorfor bruge ergonomiske møbler?

I Storbritannien viste en rapport fra Digby Brown Solicitors fra 2018, at en stor del af de 600.000 arbejdsskader, der blev registreret hvert år, kunne spores tilbage til forældede og usikre kontormøbler. Derfor påvirker kontormøbler unægteligt ens arbejde. Anskaffer man sig et hæve sænkebord, er der derfor flere fordele.

Mere komfort

Med hæve sænkeborde og ergonomiske møbler vil du hurtigt mærke en forbedring i din kropsholdning. Og du vil også mærke, at de smerter, der måske var der før, vil blive formindsket. 

For ergonomiske møbler hjælper med at reducere arbejdsrelaterede skader, da en oprejst kropsholdning hjælper med at rette rygraden ud og forebygger leddegigt. Dermed vil medarbejderne også kunne bruge mindre tid væk fra arbejdet og mere tid på kontoret, fordi de ikke skal tage fri på grund af sygdom.

Mere energi

Når du skal skifte mellem stående og siddende stilling, vil du også opleve, at du får mere energi. Et studie fra Loughborough University fra 2017 viste, at når medarbejdere fra det engelske sundhedsvæsen havde muligheden for at stå op ved deres skrivebord, følte de sig mindre træt og mere engageret i deres arbejde. Og et godt fysisk helbred kan i sidste ende også påvirke medarbejderes mentale helbred, hvilket også kan påvirke dem til at arbejde bedre.

Mere produktivitet

Når man kombinerer de to ovenstående ting, så vil du også opleve, at produktiviteten højnes. For medarbejdere, som ikke skal bekymre sig om, hvorvidt de har en ordentlig kropsholdning eller ej, vil også arbejde bedre. Det samme studie fra Loughborough University påviste, at når man arbejder oprejst, øges produktiviteten. Hæve sænkeborde er derfor en universel løsning på problemer med produktivitet.

Mest læste artikler