3 simple tricks til en bedre søvn

Den rigtige aftenrutine kan hjælpe dig til at sove bedre, og samtidig give dig et sundere helbred.

En dame der sover.

Din aftenrutine er altafgørende for din søvn, men faktisk også dit helbred. Undersøgelser viser således, at dårlig søvn øger risikoen for sygdomme som diabetes og demens. Omvendt kan en god nats søvn give dig mere overskud og styrke dit immunforsvar. Der er altså god grund til at få styr på aftenrutinen, da det i sidste ende kan sikre din søvn og dermed også dit helbred. 

Her er tre nemme tricks, der giver dig en bedre søvn

1. Tag et varmt bad, inden du går i seng 

Når du sover, sænker kroppen sin temperatur for at give dig en bedre søvn. Den afkølings-proces kan gå hurtigere ved at tage et varmt bad en til to timer, inden du skal i seng. Kroppen vil køle ned som et modsvar på det varme vand. Studier viser, at når kroppens temperatur falder, bliver du hurtigere træt, og derfor vil du hurtigere falde i søvn.

2. Smør dig selv ind i lotion

Undersøgelser viser, at massage virker afstressende og får kroppen til at slappe af og dermed hurtigere blive træt. Hvis du ikke har en massør ved hånden, er et nemt alternativ at smøre dig selv ind i lotion. Det skulle angiveligt skabe samme afslappende effekt, da du ved at påføre lotion stimulerer kroppen, så aktiviteten i nervesystemet mindskes. Det vil få hjertet til at slå langsommere. Du vil derfor hurtigere falde i søvn, da hjertet også naturligt slår langsommere, når du sover.

3. Læs i en bog 

En afslappende aktivitet er med til at mindske stressende følelser og hjælper med at reducere dit blodtryk samt sænke hjerterytmen. Forskning viser således, at du ved at læse i en bog 30 minutter, før du skal sove, lettere kan få kroppen til at slappe af og blive klar til en god nats søvn. 

Kilder: Blandt andet Popular Science

Mest læste artikler