Tag hensyn til miljø og sundhed i sommerhuset

Ferie i sommerhuset er populært i Danmark. Der findes omkring 250.000 i hele landet, og sommerhuset er for mange et fristed, hvor den travle hverdag bliver afløst af ro. Når du er i sommerhus, kan du nemt tage hensyn til miljøet og din og børnenes sundhed med miljømærkerne Svanen og Blomsten. Få fire gode råd til det her.

 

Foto: Miljømærkning DanmarkSundt legetøj til børnene

Børn elsker at være i sommerhus. Skal der købes ny sandkasse eller bord- og bænkesæt til børnene, kan du kigge efter svanemærkede produkter fra Moelven. De er lavet af det miljøvenlige og meget holdbare ThermoWood, som er fyrretræ, der har fået en speciel behandling, som er helt uden kemikalier.

Du kan også gå efter Svanen, hvis du vil passe ekstra godt på børnene, når du fx skal købe nyt sand- og vandlegetøj eller scooter. Svanemærket plastlegetøj er ikke tilsat ftalater, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Det er ikke fremstillet af PVC og indeholder ikke parfume.

Vedligeholdelse af sommerhuset

Selv om sommerhuset er et fristed, skal det passes. Med en blomst- eller svanemærket udendørsmaling, -lak eller -bejdse får du garanti for, at der er taget hensyn til både miljø og sundhed, og at kvaliteten er god. Du kan også kigge efter Svanen, hvis du skal bruge byggeplader til sommerens gør det selv-projekt. Her stammer en stor andel af træet fra certificeret skovbrug eller genbrug, og de er samtidig produceret med et begrænset energiforbrug.

Solcreme uden kemi

I sommerhuset er de fleste af os mere ude, end vi plejer at være. Det er derfor vigtigt at huske solcremen. Svanemærket solcreme indeholder hverken kendte allergistoffer eller kemiske solfiltre, der står på EU´s liste over stoffer, der er mistænkte for at være hormonforstyrrende. Den indeholder heller ikke fysiske solfiltre på nanoform.

Rengøring med miljømærkede produkter

De fleste slutter sommerhusopholdet af med en rengøring. Og hvad end det handler om en ”hurtig overhaling” eller en grundig hovedrengøring, er der mange miljømærkede produkter at vælge imellem.

De lever op til krav, der sikrer, at de både er effektive og ikke er til skade for naturen – og det betyder måske lidt mere for os efter en uge eller to i naturskønne omgivelser. Miljømærkede rengøringsmidler må heller ikke irritere huden.

Blomsten og Svanen er de to eneste miljømærker, der er officielt anerkendt i Danmark. Læs mere på www.ecolabel.dk.

denne facebookside kan du finde historier til download med de to miljøhelte Svante og Maggie læst op af Signe Lindkvist. Der kan du også downloade en tegneapp til IPaden.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler