Nordens største spa er åbnet i Sønderborg

Alsik Hotel byder på store, lyse værelser, gourmetoplevelser og spa-afdeling i fire etager. Vi har besøgt hotellet.

Alsik Hotel slog dørene op i begyndelsen maj 2019 og det imponerende 19 etager høje firestjernede hotel rummer blandt andet tre restauranter, en café og nordens største spa-område

De bedste ferier er dem, hvor man kan læne sig tilbage og nyde roen. Og hvis man kan gøre det i en 34 grader varm udendørs pool med udsigt over det smukke Alssund, gør det ikke oplevelsen mindre.

Alsik Hotel slog dørene op i begyndelsen maj 2019 og det imponerende 19 etager høje firestjernede hotel rummer blandt andet tre restauranter, en café og nordens største spa-område på 4500 kvadratmeter fordelt over fire etager.

Få minutter efter vores ankomst, stod vi på 16. etage på hotellets overvældende udsigtsetage og kiggede mod Dybbøl Mølle og andre kendte pejlemærker i horisonten.

Udsigtsetagen er åben for alle, men da hotellet kun lukker omkring 20 personer op ad gangen kan det være en god ide at bestille tid i forvejen.

Kig ind i fortid og fremtid

Herfra kan man kigge ind i fortiden, når man spejder efter de få huse, der overlevede bombardementet af byen i 1864, men også ind i nutiden og fremtiden, når man ser på stjernearkitekten Frank Gehrys mange smukke tilføjelser til havnefronten, der smyger sig langs Alssund, og Syddansk Universitets bygninger lige på den anden side af sundet, hvor Danfoss har fået bygget et campus for elektroingeniører.

Det er Bitten og Mads Clausens fond – fonden efter stifteren af Danfoss – der har stået for opførelsen af de imponerende hotel.

Fondens formål er at støtte aktiviteter, der gavner Danfoss, men med Alsik Hotel har familie-fonden også ønsket at give noget tilbage til det lokalområde, der har givet dem så meget.

Derfor den gratis udsigtsetage, ligesom spa-området – mod betaling – også er åbent for andre end hotellets kunder.

Regionalt køkken og topgastronomi

I stueetagen ligger desuden hotellets mest tilgængelige restaurant, med verdensmad til 99 kroner for en hovedret. Her blander den lokale dialekt sig med hotelgæsternes tyske og engelske gloser.

Det er mesterkokken  og masterchef-kokken Jesper Koch, der står bag konceptet til alle hotellets fire spisesteder, der også byder på nyfortolkninger af det regionale køkken mad og decideret top-gastronomi på hotellets 17. etage.

100% CO2-neutral drift – 100% afslapning

Danfoss-familiens aftryk gennemsyrer hotellet såvel som lokalområdet og ses også i den megen egenudviklede teknologi, der er taget i brug i hotellet, og som er med til at holde selve driften CO2-neutral.

Fonden selv, kalder hotellet for et demonstratorium af Danfoss’ teknologi. Her kan de fremvise deres mange energioptimerede løsninger for mulige samarbejdspartnere.

Samtidig kan du som gæst eksempelvis nyde de varme bade ekstra meget, med forsikringen om, at varmen fra det vand der ryger i afløbet bruges intelligent til at varme det næste op.

Det kan man så tænke på, mens men nyder roen og skuer udover Alssund fra sin plads i det gigantiske og gennemførte spa-område. Her er der særlige områder til såvel børn som teenagere, sådan at de ikke skal fylde i de store pools inde og ude, hvor der i er højere grad er lagt op til afslapning end crawl og vandplaskeri.

En hel etage er dedikeret til de mange behandlinger spaens personale leverer, mens en tredje indeholde det såkaldte nordiske spa, hvor gæsterne kan gå fra minusgrader i det ene rum til hed sauna i det næste.

Der er altså rig mulighed for at slappe af – bruge hotellet som udgangspunkt for en rejse ind i det dramatiske stykke danmarkshistorie der har udfoldet sig i landskaberne rundt om hotellet.

Mest læste artikler