Derfor skal du prøve ferieformen glamping

Glamping er en hel speciel form for campingoplevelse, som alle burde prøve. ‘Glamping’ er en sammenskrivning af ‘glamour’ og ‘camping’, og som ordet så rigtigt beskriver, har glamping alt, hvad den traditionelle udendørs campingtur har - bare krydret med luksus!

Med store bomuldstelte, bløde senge, brændeovne, elektricitet og køleskabe løfter glamping friluftslivet til et nyt niveau, der er perfekt til dig, der nyder naturoplevelser, men samtidig drømmer om komfort på ferien. Læs mere her.

Hvad er glamping?

Vi er ude i endnu en sammentrækning af ord – glamour og camping. Glamping er luksuscamping med et tvist, som handler om, at det også skal rumme noget usædvanligt og gerne spektakulært, for eksempel den vildeste luksus, den smukkeste udsigt eller en helt unik bolig. Man kan sige, at det er den campingferie, du bare ikke kan vente med at dele på Instagram.

Hvem er glamping velegnet til?

Selvom camping er børnevenligt, er glamping det ikke altid. Ofte er glamping lagt an på velvære og eksklusive oplevelser i smukke rammer. Men selvfølgelig kan man også glampe den med børnene, så længe man sikrer sig, at det er børneegnede steder, og at de er velkomne.

Hvor kan du tage på glamping?

Glamping er en ferieform, som breder sig hastigt. Den tiltrækker ikke mindst de mennesker, som før har været vant til at overnatte primitivt i naturlige omgivelser, og som nu er blevet lidt mere magelige – eller mere velhavende og gerne vil betale for det særlige, men stadig elsker at mærke natteluften og at vågne til naturens egne lyde. Glamping findes efterhånden i de fleste lande og i mange udgaver – fra mongolske jurt-telte (halvkugleformede filttelte) i smukke dale til cirkusvogne på klippeafsatser eller et stykke tropisk jungle med luksustelte, der har mere tilfælles med arabiske paladser end med barndommens spejdertelt.

Hvornår er det bedst at tage på glamping?

De fleste foretrækker at sove udendørs i sommerhalvåret, men der findes også vinterudgaver af glamping – ofte udstyret med svedehytter, saunaer eller andet, som gør det både eksotisk og muligt at holde varmen uden problemer.

Hvordan gør du?

Klassikeren er at skrive ‘glamping’ i Google-feltet, hvorefter du tilbringer resten af natten med at kigge på det hele, få lyst til det halve og have svært ved at vælge. Men på et eller andet tidspunkt lykkes det dig alligevel at vælge et sted eller flere. Og derefter er det som regel let nok – på glampingferie skal man sjældent medbringe andet end det, man ville have taget med på hotelferie. Sengetøj, køkkenudstyr (eller måltider), håndklæder og den slags er som regel med i prisen. 

Den anden mulighed er at beslutte sig for et område, du gerne vil holde ferie i, og derefter undersøge, om der er glampingsteder i nærheden. Airbnb har ofte glamping- udbydere, og ellers er det en god idé at spørge på lokale turistkontorer, alternativt at søge på stedets navn sammen med ‘glamping’. Websitet glampinghub.com er også et godt sted at begynde søgningen.

Mest læste artikler