Guide: Danmarks bedste badestrande

Danmark er begavet med en utrolig lang kystlinje – og mange steder også med meget fint sand. Det er en kombination, der skaber badestrande i verdensklasse. Se vores miniguide og find den strand, der passer perfekt til dig og din familie.

Skønne badestrande i Danmark

Der er strande i hele landet, så du skal aldrig køre særligt langt for at finde en egnet badestrand. De fleste strande er prydet med det blå flag, som er garant for, at vandet er rent. I højsæsonen kan du også finde mange badestrande, der er bemandet med livreddere i dagtimerne.

Badestrande for enhver smag

Danmark er således næsten helt omsluttet af vand. Ligegyldigt hvor du befinder dig i Danmark, så er der aldrig længere end 50 kilometer til kysten.

Det betyder, at vi på listen over lande med længst kystlinje ligger nummer 17 i verden trods vores beskedne størrelse. Med så meget kyst på så forholdsvist lidt plads, så er det klart, at det er muligt at finde nogle dejlige badestrande rundt omkring i landet, og der er virkelig noget for enhver smag.

Fra vildt til listigt

Der er gode badestrande ved den vilde, jyske vestkyst, hvor bølgerne ofte går højt, og hvor du skal tage dig i agt for understrømme, og der er masser af bademuligheder i de indre danske farvande, hvor vandet ofte er mere roligt.

Der er små, listige badestrande med plads til ganske få gæster og så er der lange strækninger med strande så brede, at det er tilladt at køre i bil.

Og så skal du huske, at stranden også er et fantastiske sted uden for badesæsonen. Du kan altid gå på jagt efter det eftertragtede rav eller bare lade dig blæse igennem på en ruskende efterårsdag.

Her er fem fantastiske badestrande spredt ud over landet, som alle er en dukkert værd!

1. Smuk badestrand på Bornholm

Ved Dueodde finder vi en af de flotteste badestrande. Det hvide og ultrafine sand er kendt i hele landet og er et af de steder, der skal besøges, når turen går til Bornholm. Vandet er klart og rent – og med mange revler, så der både er lavt og dybt tæt på kysten. Badestranden strækker sig over flere kilometer på begge sider af øens sydspids. Den starter i Snogebæk som sommerhusenes nærmest helt egen smalle strand – bliver flere hundrede meter bred på sydspidsen og slutter igen “smalt i det”.

2. Badestrand på Sjælland til familier

Gudmindrup strand ved Sejrøs Bugt er en rigtig familiestrand med lavt vand helt inde ved kysten. Den fine sandstrand støder op til forholdsvis lave klitter. I sommerferien er livreddere på plads, og der er toiletter ved p-pladsen. Når vinden arter sig, så er Gudmindrup Strand også ideel til wind- og kitesurfing. Stranden blev kåret som Danmarks bedste badestrand i 2007 af Jyllands-Posten.

3. Lavvandet badestrand på Fyn

Kerteminde Nordstrand på Fyn er den mest populære badestrand i Kerteminde. Nordstranden er en udpræget sandstrand med mange revler. Det betyder, at man kan komme langt ud, før det bliver rigtig dybt. Af samme grund er den også børnevenlig. Her er parkeringsplads og en kiosk. Desuden er der også en badebro på stranden, beachvolley- og håndboldbaner og naturligvis toiletter.

4. Lang badestrand i Jylland Øst (Bisnap)

Bisnap Strand ved Hals og Aalborg Bugt er også i den meget børnevenlige ende. Her er sandstrand, lave klitter og sandbund ude i vandet, som kun meget langsomt bliver dybere. Badestranden er en del af en lang sammenhængende strand, der strækker sig fra Hals i den sydlige ende til Hou i den nordlige. Er vejret ikke til at bade, så er her en fantastisk gå- eller løbetur langs vandet.

5. Vild og mild badestrand i Jylland Øst (Blåvand)

Blåvand Strand – lige nord for Esbjerg er en af perlerne blandt områdets fantastiske sandstrande. Stranden er delt op i en nord- og en syd-strand. Den sydlige del er delvist skærmet af Horns Rev, der sørger for at vandforholdene her er børnevenlige uden kraftig strøm og voldsomme bølger. Nordstranden derimod er mere vild og med et stort område med klitter, hvor det er muligt at finde læ på blæsende dage.

6. Børnevenlig strand på Falster

Marielyst Strand er en del af en 10 kilometer lang og børnevenlig sandstrand. Med sit kridhvide sand og rolige hav, er stranden særdeles velegnet for børnefamilier. Stranden er desuden kåret til Danmarks bedste strand af Rejselivs læsere. I højsæsonen er livreddere til stede fra formiddag til aften. Til stranden hører sig den over hundrede år gamle ferieby, Marielyst, som gør strandoplevelsen endnu mere autentisk.

Mennesker på Marielyst strand

Her er listen over badestrande og havne på Sjælland med Blå Flag for 2020

Kalundborg: Havnsø Havn

Køge: Køge Marina

Lejre: Herslev Havn, Herslev Strand

Næstved: Enø Strand

Ringsted: Haraldsted Lillesø

Roskilde: Vigen Strandpark

Slagelse: Revkrogen strand, Stillinge Strand, Svenstrup Strand, Færgehavnen Strand, Granskoven strand, Kobæk strand, Musholm Bugt Strand, Ceresstranden, Bildsø strand

Vordingborg: Hårbølle Strand, Svinø Strand, Klintholm, Ore Camping, Ulvshale Strand, Præstø Strand, Klinteparken

Frederikssund: Kulhuse Strand, Marbæk Strand

Lyngby-Taarbæk: Taarbæk Havn

Gentofte: Tuborg Havn

Gribskov: Gilleleje Veststrand, Tisvildeleje Strand, Rågeleje Strand, Dronningmølle Strand

Halsnæs: Trekanten Strand, Liseleje Strand, Stranden ved Gråstenvej

Helsingør: Helsingør Nordhavn, Hornbæk Havn, Grønnehave Strand, Langebro, Hornbæk Strand Øst, Hornbæk Strand Vest

Ishøj: Ishøj Strand, Brøndby Strand, Hundige Strand, Vallensbæk Strand

Tårnby: Kastrup Lystbådehavn

Leder du efter en badestrand på Fyn eller i Jylland? Find din badestrand her.

Kilde: VisitDanmark, VisitOdsherred og Destination Bornholm

Mest læste artikler