DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Permanent hårfjerning med laser: Det skal du vide

Har du hørt om permanent hårfjerning med laser, og er det noget, du har overvejet? Så har du sikkert en masse spørgsmål omkring det. Der er selvfølgelig altid muligheden at tage fat i klinikken, hvor man ønsker, at behandlingen skal foretages. Sommetider er det dog rarest at have læst lidt op selv, inden man tager...

Har du hørt om permanent hårfjerning med laser, og er det noget, du har overvejet? Så har du sikkert en masse spørgsmål omkring det. Der er selvfølgelig altid muligheden at tage fat i klinikken, hvor man ønsker, at behandlingen skal foretages. Sommetider er det dog rarest at have læst lidt op selv, inden man tager kontakt. Derfor finder du her 5 ofte stillede spørgsmål.

Hvordan foregår behandlingen?

Ønsker du permanent hårfjerning med laser, så foregår det med IPL Nordlys fra Ellipse. IPL står for Intense Pulsed Light, og det fungerer ved, at laseren destruerer det hårproducerende anlæg. Dette gør den ved, at laseren finder pigmentet i hårene og på den måde kan den identificere det. Destrueringen af håret foregår ved 70 grader og på blot få millisekunder.

Hvor mange behandlinger skal jeg igennem?

Ønsker du et permanent resultat, må det forventes, at der skal mellem 6-10 behandlinger til. Mellem disse behandlinger skal der gå ca. 6-8 uger, da vores hår har en vækstcyklus af tre faser, og behandlingen kan kun fjerne hår, der er i den aktive fase. Derfor skal der flere gange til, så man får dem fjernet i deres aktive fase. Ovenstående antal behandlinger er vejledende, og efter en konsultation vil du kunne få et mere præcist svar på en behandlingsplan.

Hvem kan benytte sig af permanent hårfjerning med laser?

Permanent hårfjerning med laser er som udgangspunkt for alle hud- og hårtyper. Da laseren bruger pigmentet til at finde hårene og efterfølgende destruerer det, kan det have en effekt, alt efter hvor meget pigment dine hår har. Dette vil du kunne få et konkret svar på til en konsultation. Det er både mænd og kvinder, der kan få en permanent hårfjerning behandling.  Det kan dog være svært for mænd at blive 100 % hårfri grundet deres mængde af testosteron. 

Må jeg tage på ferie efter en behandling?

Efter din behandling er det vigtigt, at du ikke udsætter området for direkte sol. Du bør også undgå selvbruner efter din behandling. Det anbefales, at du 4 uger efter din behandling undgår direkte sol eller selvbruner på området. Dette gør sig faktisk også gældende inden din behandling. Det skyldes, at der kan opstå pigmentforandringer, hvor IPL bruges, hvis din hud ikke har sin naturlige farve. 

Gør behandlingen ondt?

Inden din IPL-behandling med henblik på permanent hårfjerning vil du få påsmurt en klar gel. Herefter er det forskelligt, hvor meget du mærker, da det kommer an på området og mængden af hår. For de fleste føles det blot som små varme prik, du mærker igen og igen. Det er derfor ikke unaturligt, at du efter din behandling er rød, og huden føles varm.

Mest læste artikler