12 fantastiske spaophold i Skandinavien

Et spaophold er selvforkælelse i særklasse - især hvis du vælger et sted, der passer perfekt til dig. Find inspiration her, hvor vi har samlet 12 bud på fantastiske og forskelligartede spaophold.

Ordet ‘spa’ kan få selv den travleste til slappe af, og det er der en rigtig god grund til. Et spaophold er nemlig selvforkælelse på højeste niveau, og en velfortjent pause fra en travl hverdag, hvor det eneste du behøver at tænke på er… dig selv.

Herunder kan du se, hvad du skal tænke på, når du skal vælge et spaophold, der passer perfekt til dine behov – og se vores bedste bud på 12 fantastiske og forskellige spaophold i Skandinavien!

12 fantastiske spaophold i Skandivanien

Du behøver ikke rejse langt væk for at opnå total nydelse og afslapning. Du kan sagtens finde en række skønne spaophold her i skandivanien, hvor den nordiske natur er i fokus. Flere spahoteller er nemlig smukt beliggende med udsigt over skoven og fjorden, mens andre fuldender den naturlige oplevelse ved at bruge mineralrigt vand fra naturlige kilder eller salt fra naturlige saltsletter.

Herunder har vi fundet 12 bud på de mest fantastiske spahoteller i Skandinavien.

Spaophold i Norge

1. Tag på spaophold i Farris bad

Farris Bad kan skilte med Nordens største spa på over 2500 m2, og som det eneste spahotel i Skandinavien har de etableret spaen på en ægte, mineralholdig kilde. Fra 55 meters dyb strømmer frisk kildevand op i spaens kildevandsgrotte. Hotellet ligger idyllisk i Larvik med udsyn over kysten. Hotellet fokuserer på ren velvære, og de har derfor lokale råvarer og fersk mad fra havet på menuen. Du skal heller ikke kimse af spaens behandlinger som består af alt fra algebehandlinger, luksusscrubs og en række lækre behandlinger for to, som er perfekt for par. Book dit ophold her.

2. Quality Spa & Resort Norefjell

2 timer fra Oslo kan du kombinere både ski og spa. Quality Spa på Norefjell er kendt for sit fokus på det nordiske, såsom gran, fyrretræ og fejldvand, og har vundet flere priser og fået mange udmærkelser. Også behandlingerne er inspireret af den nordiske natur, så her får du både spa, fodbad, forskellige saunaer og boblebad. På indersiden af de store glasvinduer kan du nyde spatilværelsen, mens du kigger ud på de sneklædte bakker. Spaen er rummelig og har en stor udendørs terrasse med opvarmet boblebad. På en skyfri dag kan du se helt til Gaustatoppen! Se mere her.

3. Tag i spa hos Hotel Union Geiranger

Måske Norges mest spektakulære udsigt fra et spahotel. Hotel Union Geiranger kan prale af en spa med både indendørs- og udendørsbassiner, sauna og boblebad med udsigt over Geirangerfjorden. Dette er perfekt for dig som gerne vil opleve Vestlandets fantastiske fjeld og fjorder, som samtidig nyde en utrolig spaoplevelse. Forkæl dig selv med en frokost serveret i pejsestue under et tæppe. Spaen er også åben for børn, som har tilgang til eget område med legetøj og glidebane. Hotellet står for børnepasningen, hvis du gerne vil have alenetid. Find flere informationer her.

4. Spaophold på Kragerø Resort

Kragerø Resort giver dig en afslappende atmosfære med udsigt over Norges flotteste kystbyer. Her kan du nyde et døgn eller en uge på et spahotel med spa, behandlinger træning og selvfølgelig en middag fra et prisbelønnet køkken. Kragerø Resort ligger i naturskønne omgivelser, og her kan du gennem hotellets unikke arkitektur nyde den fantastiske udsigt over den norske sydkyst. Hotellet er kendt for sit kurbad, stempelmassage og tilpassede yoga-aktiviteter. Book et ophold her.

Spaophold i Sverige

5. Ystad Saltsjöbad

En kort køretur fra København, i sydsverige finder du Ystad Saltsjöbad. Spahotellet er populært på sociale medier, og det med god grund. Her har du et komplet luksuriøst spahotel omgivet af svensk sommerhusidyl. Hotellet er specielt kendt for sin store spa, udvalget af spabehandlinger og de tre hyggelige pejsestuer. Her ligger man fredfyldt i sin udleverede badekåbe, og kan enten tage en eftermiddagslur eller nyde en drink i en af stuernes store dobbeltsenge. Spahotellet tilbyder også The Creek Experience – en unik spaoplevelse som gennemgår de fire elementer; jord, luft, vand og ild. Læs mere her.

6. Idyllisk spa på Falkenberg Strandbad

En tropisk, indendørs oase. Falkenberg ligger syd for Gøteborg og er en perle ved havet. Hotellet er nøje dekoreret og omtales som Sveriges mest luksuriøse spahotel. Her kan du nyde spaens idylliske indendørs atmosfære – som føles som et tropisk drivhus – med en cocktail i hånden. En anden grund til at besøge Falkenberg er spaens ‘the retreat club’ som flere gange har vundet prisen for ‘Bedste spa i Sverige’. Du kan desuden vælge en række behandlinger som svensk massage eller sandbehandling. Her kan du læse meget mere.

7. Arken Hotel & Art Garden Spa

På Gøteborgs kyst finder du det idylliske Arken Hotel & Art Garden Spa. Et hotel, kunstgalleri og en spa i symbiose. Spaen oser af kunst og naturen er til stede i hver detalje. Nøgleordet er oase med spa, terapirum, solterrasse og mange små pladser, hvor du kan nyde en kop the og et meditativt øjeblik. Her kan du slappe helt af, mens du også kan dyrke yoga, midfullness, core eller cardio. Spaet bruger de fem elementer som inspiration, som du kan se på deres hjemmeside her.

8. Tag i spa på Hotel Tylösand

Lige ved Hamlstad, et af Sveriges mest populære sommerhusområder, ud mod vandet, ligger Hotel Tylösand. Hotellet har et stort spa-område, et pulserende natteliv og ligger også hus til Sveriges største kunstgalleri med moderne fotokunst. Spa-området er fordelt på to etager, både ude og inde. Underetagen tillader alle hotellets gæster, mens overetagen har en aldersgrænse på 18 år. Hotellet lægger stor vægt på at mikse fest og afslapning, så her kan du drikke drinks eller se film i bassinet. Fra de store panoramavinduer kan du nyde udsigten over klitterne, der bølger sig ned mod havet. Se mere her.

Spa ophold i Danmark

9. Spaophold på Kurhotel Skodsborg

Kurhotel Skodsborg ligger knap 20 minutter nord for København. Stedets koncept er bygget på nordiske traditioner, natur, historie og skønhed. Her kan du nyde nordsjællands kystlinje, tage en spadseretur langs vandet eller benytte dig af hotellets mange træningsaktiviteter som crossfit, TRX eller yoga. Skodsborg spa er luksuriøst, udsmykket med kunst og har en fantastisk udsigt over landskabet. Nyd det udendørs boblebad eller få skøn omgang aromaterapi med sauna gus. Se alt, hvad kurbadet tilbyder her.

10. Alsik Hotel

I Sønderborg ud til Alssund, ligger det 19 etager høje Alsik Hotel, der åbnede i maj 2019. Hotellet rummer 190 værelse, fire restauranter med alt fra hverdags-verdensmad til top-gourmet og så byder hotellet på nordens største spa-område. På 4500 kvadratmeter fordelt på fire etager kan gæster boltre sig i indendørs og udendørs bassiner – børneområde og behandlingsrum og et stort nordisk spa komplet med isrum på -18 grader og brandvarme saunaer.

Hotel Alsik er bygget af Bitten og Mads Clausens Fond, der er stiftet af familien bag Danfoss, der med hotellet har ønsket at give noget tilbage til Sønderborg-egnen.

Som gæst udefra kan du dog også få del i gaven, der byder på ro, afslapning og velvære i massevis.

Se mere her

11. Marienlyst Strandhotel

Spaophold på kanten af Øresund. Marienlyst Strandhotel er velvære på kysten af Danmark. Spaen er nyrenoveret og rummer hele 1.600 m2. Spaen tilbyder 10 unikke spabehandlinger, blandt andet med naturprodukter fra Kamameju. Stedet er både oplagt til en weekendtur med overnatning eller en endagstur. Kombiner det med din tur til København. Find flere informationer her.

12. Spa på Hotel Vejlefjord

Spahotellet kaldes også ‘Slottet i Skoven’. Leder du efter en luskuriøst spaophold i Danark, skal du prøve Vejlefjorden. Her er intet overladt til tilfældighederne. Vejlefjord bruger naturen som pauserum. Baggrundsmusikken er specialkomponeret af ingen ringere end Niels Ejee, som er ledende indenfor lydterapi i Danmark. Spaen har behandlinger som scrubb, indpakninger og et hav af helsebringende massager.

Hotel Vejlefjord har stort fokus på termalbadet med syv unikke bassiner, hvor ild, is, olier, lyd og lys spiller en rolle og et Thalasso Spa, som byder på sanseoplevelser for krop og sjæl.

Hvorfor tage i spa?

Begrebet spa stammer helt tilbage fra det antikke Rom, hvor romerne byggede kursteder med termalbade for at nyde godt at badenes helsebringende effekt. Ordet spa betyder ‘helse gennem vand’, og det er stadig vandet, der spiller en central rolle i det moderne spaophold.

De varme vandoplevelser menes nemlig stadig at have mange positive egenskaber for kroppen. Blandt andet gavner det dine muskler og led, påvirker stresssymptomer og hævninger, udrenser kroppen, styrker immunforsvaret og reducerer træthed.

Hvilket spaophold skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige muligheder, når du skal forkæle dig selv eller en du kender med et spaophold. Her er et par ting, du bør være opmærksom på i jagten på ren selvforkælelse.

Endagstur eller længere ophold?

Du kan både vælge at tage en forlænget weekend ud af kalenderen for at opnå total afslapning over flere dage, nyde en enkelt dag med overnatning på et spahotel eller blot bruge et par timer i selvforkælelsens tegn.

Samtidig findes der flere wellness-pakker, hvor du både kan tilkøbe spa og wellness, udvalgte luksus-behandlinger og endda få lækker mad på gourmet-restauranter. Hvad du bør vælge, afhænger både af din tid, dine behov og din pengepung.

Spaophold for to

Ønsker du en romantisk tur, hvor dit parforhold er i højsædet, eller drømmer du om at tage en tur med din ven, søster eller veninde, tilbyder mange spahoteller specielle oplevelser for to. Her handler det blot om at undersøge, hvilke muligheder de forskellige spacentre har, og hvad der passer bedst til dine ønsker.

Børne- eller voksenvenlige spaophold

De fleste spacentre har plads til alle. Der er dog nogle steder, der er forbeholdt voksne, mens andre er meget børnevenlige. Derfor er det en god idé at undersøge, hvilken spa der passer bedst til dine ønsker, så der ikke opstår problemer dér, hvor du burde slappe allermest af.

Hvornår kan jeg tage i spa?

De fleste spahoteller tager imod gæster året rundt. Nogle steder skal du dog booke dit ophold i forvejen, mens du andre steder kan hoppe uanmeldt ind til et par timers velvære.

Læs vores guide til at finde det helt rigtige spa-ophold for dig

Mest læste artikler