10 nemme tricks mod høfeber

Når luften er tyk af pollen og høfeberen raser, så er det godt at kende nogle af de enkle, klassiske tricks mod pollenallergi.

høfeber

Er du plaget af høfeber, så findes der heldigvis medicin, der kan lindre problemet. Det er dog desværre ikke altid nok, når pollensæsonen er på sit højeste.

Derfor er det godt at kende nogle af de mange gode tricks mod høfeber. Der er ingen af disse tricks, der med et trylleslag kan fjerne generne fra høfeberen, men tilsammen kan de i høj grad være med til at lette din dagligdag, når luften er fuld af pollen. Så her er 10 af de mest enkle tricks mod høfeber.

1. En kold tepose med kamillete

Lad en kamilletepose stå i vand i 3 minutter. Pres vandet ud af den og put den i køleskabet i 15-30 minutter. Anbring den oven på dine øjne. Det vil lindre din øjenirritation.

2. Sutte på isterninger

Put isklumper i dine drinks og sug godt på dem, når du kommer ned til dem. Det vil mildne din irritation i halsen, og det kan også holde en del nysen tilbage.

3. Spis honning mod høfeber

En skefuld honning kan stoppe nogle pollenallergikeres snue. Honning er nemlig fuld af pollen, som bierne har samlet. Den pollen vil faktisk gøre din krop mere modstandsdygtig over for den pollen, der er i luften

4. Vaseline under næsen

Smør en lille smule Vaseline rundt om den nederste del af dine næsebær. Det fanger noget af den pollen, der er I luften. Brug den rene Vaseline uden duft og essenser, så undgår du bedst en mulig gene fra Vaseline

5. Tag hyppige brusebade

Når pollentallene er høje for den allergi, du lider af, så er der ikke noget som et brusebad, når du har været udenfor. Det kan navnlig være effektivt, før du går i seng. Så starter du med en ren tavle, når du skal sove, og du vil derfor være mindre generet af pollen i løbet af natten.

6. Mindre alkohol

Drik lidt mindre alkohol. Alkohol indeholder histaminer, og de kan fremkalde allergiske reaktioner.

7. Solbriller

Gå med solbriller både før og efter solnedgang. Måske ser det lidt excentrisk ud ved aftenstide, men det vil reducere de pollen, der ender i dine øjne.

8. Tør vasketøjet indendørs

Der er ikke noget som sol- og vindtørret rent tøj. Har du pollenallergi er det nok bedst at se bort fra den luksus. For pollenallergikere er det bedst at tørre tøjet indendørs, så der ikke samler sig pollen på tøjet.

9. Mere krydret mad

Spise mere krydret mad. Det vil hjælpe med til at lukke op for gennemtrækket i din næse.

10. Drik mere vand

Drikker du mindst 2 liter vand om dagen, vil din næse være mindre stoppet.

Kilde: Hexjam.com

Mest læste artikler