10 ting, vi glæder os over i februar og marts

Synes du at overgangen fra vinter til forår er kedelig, våd og grå? Vi har fundet lyspunkterne, som er værd at værdsætte nu og her.

Overgangen fra vinter til foråret kan føles lang og tung. Dagene er ofte grå, og vejret kan være præget af regn og måske slud. Og hvad skal man bruge ventetiden på? De fleste føler længsel efter foråret, men der er også ting at glæde sig over her og nu. Vi har samlet en top 10 over de bedste ting i februar og marts måned.

1. Længere døgn

Selvom dagene stadig kan føles korte og mørke, er døgnet allerede i primo februar forlænget døgnet med over 2 timer. Og i slut marts er længden allerede forlænget med yderligere 2 timer. Så vi går med hastige skridt lysere tider i møde – og ændringen er til at tage og føle på.

2. Vinterblomster

Vintergækker, krokusser og erantisser i lange baner udspringer i denne tid – og skønne er de! De minder os om liv, farver og det tidlige forår. Gå endelig en lang tur i skoven eller parken, og lad blomsternes gode indvirkning komme til dig.

3. Opstart i haven

Selvfølgelig er haven ikke helt klar endnu, og jorden er stadig kold, men de første forberedelser kan faktisk allerede ske nu. Du kan for eksempel begynde at rydde op efter den hårde vinter, beskære dine træer og buske eller sætte kartofler til forspiring. Se eventuel her hvad du kan lave i februar og marts måned.

4. Læs din julegave

Det er oplagt at læse en god bog, når vejret stadig ikke er helt optimalt. Dyk i stedet dybt ned i en biografi eller gys over en spændende krimi. Før du får set dig om, er foråret nær.  

5. Sæsonens grøntsager

At nyde sæsonens grøntsager er et hit for os. Sæsonens grøntsager er nemlig ofte hjemmedyrkede og danske – og så smager tingene bare bedre, når de er i sæson. I februar og marts måned kan du især nyde godt af jordskokker, porre, kål (grønkål, rosenkål, vinter hvidkål osv.) og vintergulerødder.

6. Simreretter

Det er stadig oplagt at bruge tid på lækre simreretter – og hvem elsker ikke det? Vi nyder godt af det og især, hvis vi kan bruge sæsonens udbytte. Duftene, smagene og konsistensen er bare bedre om vinteren.

7. Snerydningen er (snart) overstået

Det svinger fra år til år, hvornår den hårde vinter er ovre, men jo længere vi kommer hen på sæsonen, jo mindre er risikoen for at skulle ud at skovle bilen fri for sne om morgenen.

8. Planlæg din kommende sommerferie

Sommeren kan virke langt væk, hvis man kigger ud af vinduet – men den er ikke længere væk, end at du kan begynde at planlægge og drømme om den. Skal du udenlands, kan du allerede nu bestille rejsekataloger og reservere spændende rejsebøger for at indsamle inspiration og ideer. Og kræver din drømmedestination en flybillet, kan det meget vel være nu, du kan købe den allerbilligst.

9. Lunere vejr

Jojo, der kan stadig være tale om enkelte tilbageslag, men det går den rigtige vej – ligesom med lyset. Husk at nyde det, før det pludseligt er så varmt, at vi alle går og brokker os.

10. Læg planer for hus og have

Ud over dine planer for sommerferien er det også både på tide og superhyggeligt at lægge planer for de forestående opgaver i haven og huset.

De fleste af os har ideer og visioner om spændende projekter på matriklen, og nogle kræver mere end andre. Men uanset størrelse og omfang er det en god ide at lægge en plan.

Med en plan kan du begynde at forberede dig og eventuelt få overblik over, hvordan og hvad der skal gøres. En plan vil give luft og samtidig give dig mod på de kommende opgaver.

Brug eventuelt tiden på at indhente tilbud og undersøge de forskellige udbud på markedet. På den måde vil du skabe de bedste forudsætninger.  

Denne artikel er senest opdateret i forbindelse med februar/marts 2023

Læs også: Sæsonens grøntsager – frugt og grønt i sæson netop nu

Mest læste artikler