10 geniale tips til at spare penge i din hverdag

Mangler du overblik over, hvad du bruger dine penge på? Ønsker du at blive bedre til at spare op? Eller vil du måske bare gerne have flere penge til alt det sjove? Ligegyldigt hvad din grund er, vil du kunne bruge disse 10 tips til at spare penge i din hverdag.

Få flere penge til alt det sjove

Vi bruger flere penge end nogensinde før, og alligevel kunne mange os os godt tænke os flere penge mellem hænderne. Vi har derfor samlet 10 tips til, hvordan du kan spare penge i din hverdag, så der er flere penge til alt det sjove. 

1. Lav et budget

Ligegyldigt om du mangler overblik over, hvad du bruger dine penge på, eller om du gerne vil blive bedre til at spare op, så er det allerbedste du kan starte med at gøre at lave et budget.

Ved at skrive dine indtægter ned og sætte dem op mod dine udgifter, vil du kunne danne dig et overblik over, helt præcist hvor mange penge du har at gøre godt med hver måned, samt hvad du bruger dine penge på. På denne måde vil det blandt andet også være nemmere for dig at finde ud af, hvor du bør spare.

2. Lav en indkøbsliste inden du handler

Det kan være en rigtig god idé at lave en indkøbsliste, inden du går ud og handler. Dette skyldes ikke bare, at du får et bedre overblik over de ting, du skal bruge, men du vil også være mindre tilbøjelig til at lave impulskøb, når du er ude at handle. Gør det derfor til en god vane at lave en indkøbsliste hjemmefra.

3. Stop med at købe og begynd at sælge

Det kan være fristende at købe nyt tøj, hvis du er træt af det gamle tøj, der allerede hænger i dit klædeskab. Men inden du forkæler dig selv med en ny jakke, kan det være en rigtig god idé at prøve at sælge nogle af de gamle jakker, der ligger og samler støv i klædeskabet.

Dette gælder selvfølgelig alt fra tøj til møbler. Forsøg at sælge dine gamle ting, inden du køber noget nyt. På denne måde er der nogle andre, som kan få glæde af de ting, du ikke længere vil bruge, og du får flere penge til alt det sjove!

4. Invitér til hjemmehygge i stedet for at gå ud

Det er rigtig lækkert at tage på restauranter og cafeer – men desværre også rigtig dyrt i længden. Invitér i stedet familie og venner hjem til en lækker pastaret eller måske bare en kop kaffe. Hyggen er, hvad du gør den til, og du vil spare mange penge.

5. Reparér tøj og ting i stedet for at købe nyt

I gamle dage reparerede man i langt højere grad de ting, der gik i stykker. I dag køber de fleste mennesker bare noget nyt.

Er dine sko gået op ved sålen eller er syningen gået op på en skjorte, så forsøg at reparer dem selv, eller gå til en professionel, inden du smider dem ud. Langt de fleste gange kan du nøjes med at reparere og dermed spare en masse penge.  

6. Planlæg dine måltider efter tilbudsavisen

Ved at planlægge dine måltider efter tilbudsavisen kan du spare mange penge. Lad dig inspirere af diverse tilbudsaviser, når du skal handle ind, og vær ikke bange for at blive kreativ med opskrifter.

Modtager du ikke diverse tilbudsaviser i postkassen, kan du finde alle tilbudsaviser samlet her eller downloade appen til iPhone og iPad her – eller android her

7. Drop usunde snacks og fastfood

Usunde snacks og fastfood stiller måske den akutte sult, når du er på farten, men ofte er denne form for mad hverken særlig god for din krop eller din pengepung. Forsøg i stedet at planlægge din dag. Tag billige og sunde snacks med på farten, såsom gulerødder, knækbrød og nødder, eller lav en madpakke, hvis du ved, at du ikke når hjem til næste måltid.

8. Sluk lyset og skru ned for varmen

Du tænker måske ikke over dit el- vand, og varmeforbrug, før regningen havner i postkassen, men du kan nemt vende minusset til plus ved at begynde at skænke dit forbrug en tanke i hverdagen.

Sluk for lyset, tag kortere bade, og skru ned for termostaten, når vejret begynder at blive varmere udenfor. Så vil du blive glædeligt overrasket, når den næste forbrugsopgørelsen havner i postkassen. 

9. Undgå at bruge dankortet – brug kontanter i stedet

Ude af øje, ude af sind. Sådan er det måske også for dig, når du bruger dit dankort. I dette tilfælde kan det måske hjælpe dig at betale med kontanter i stedet for dankort. På denne måde får du bedre overblik over, hvor mange penge du har at gøre godt med hver måned, og det vil være nemmere for dig at overholde dit budget.

10. Gennemgå dine medlemsskaber

Har du fulgt vores første råd og lavet dig et budget, bør du nu have et overblik over de abonnementer, du betaler til hver måned. Det er nu tid til at tage stilling til de abonnementer, du kan få billigere, eller som du måske helt bør opsige.

Bruger du dit fitnessmedlemskab eller kan medlemsskabet erstattes med en løbetur? Behøver du både HBO og Netflix? Og hvor mange penge kan du spare på at skifte mobilabonnement? Det tager måske lidt tid at undersøge, men det kan spare dig mange penge.

Læs også om disse 5 apps, der kan spare dig hundredvis af kroner.

Mest læste artikler