20 ting, du virkelig burde smide ud

Du har med sikkerhed en masse gamle ting liggende, som du ikke har haft glæde af i årevis. I stedet for at gemme det, bør du måske overveje, om det i virkeligheden bør havne i skraldespanden eller til genbrug.

1. Fine tørklæder

Selvom du er vild med tørklædet og måske oveni købet har fået det i gave, er der ingen grund til at gemme det, hvis du aldrig får det brugt. Aflever det til genbrug – så kan en anden få glæde af det. 

2. Tøj, du ikke kan passe

De fleste mennesker gemmer på gammelt tøj, som de ikke længere kan passe. Giv det væk og køb måske i stedet noget nyt. Der er ingen grund til at have det liggende i skabet.

3. Gamle bøtter

Du har sikkert en masse gamle bøtter stående, hvor låget ikke passer ordenligt eller bøtten lugter mærkeligt. Hvis du ikke får dem brugt, så smid det ud!

4. Ødelagte solbriller

 

Det var måske meningen, du ville have dine ødelagte solbriller repareret. Men hvis du efter lang tid stadig ikke har fået gjort det, kommer det højst sandsynligt ikke til at ske.

5. Engangsservice fra flyveturen

Ofte får man på en flyvetur udleveret et smart engangssæt med gaffel, kniv og en serviet. Smid det ud!

6. Gamle aviser

 

Hvis du efter en uge stadig ikke har fået læst alle de artikler, du ellers havde planlagt, så får du det ikke gjort.

7. Sidste års solcreme

Hvis du har rester af solcreme tilbage fra denne sommer, er der ingen grund til at gemme det. Du kan nemlig langt fra være sikker på, at solbeskyttelsen virker året efter.

8. Kuglepenne uden blæk

På en eller anden måde, får man ofte fat i en kuglepen, der ikke længere virker. Men i stedet for at smide den ud, kommer den som regel bare tilbage i bunken. Skynd dig at smide den i skraldespanden!

9. Køkkenmaskiner, du aldrig bruger

Du har med garanti et vaffeljern eller en toaster stående, som du ikke har brugt i årevis. Og der er ingen grund til at spilde skabsplads på noget, du ikke får brugt.

10. Gamle fjernbetjeninger

Måske tænker du, at du en dag for brug for fjernbetjeningen til dit gamle, aflagte fjernsyn – men det gør du højst sandsynligt ikke! Næste gang du køber nyt, vil der følge en ny fjernbetjening med.

11. Strømper uden makker

De fleste har oplevet, at strømper ofte forsvinder i forbindelse med tøjvask. Lav en bunke med de strømper uden makker, og hvis du efter en måned stadig ikke har fundet dem, kan du roligt skille dig af med bunken.

12. Gamle magasiner

Hvis du allerede har læst dem, er der ingen grund til at gemme dem – medmindre du nyder at læse de samme artikler igen og igen. 

13. For små sko

Udover lædersko er der stort set ingen sko, der udvider sig så meget, at du rent faktisk kan passe dem. Hvis skoene er for små, får du dem aldrig brugt, og de tager unødig plads på skoreolen.

14. Gamle madrester

Hvis du stadig ikke har fået spist dine rester fra aftensmaden efter max. fem dage, behøver du ikke gemme dem længere.

15. Fødselsdagskort

Medmindre fødselsdagskortet er helt specielt, er der ingen grund til at gemme det. Du får det højst sandsynligt aldrig læst igen.

16. Ødelagte paraplye

Selvom paraplyer går i stykker, har vi alligevel ofte tildens til at gemme dem. Skynd dig at smide den gamle ud og køb i stedet en ny. Ellers bliver du så skuffet næste gang, det regner.

17. Gamle glas

Selvom du laver din egen jordbærmarmelade, behøver du ikke gemme alle dine pølse- champignon- og katoffelglas.

18. Gammel kosmetik

Al kosmetik har en udløbsdato – også dine neglelakker. For at undgå allergiske reaktioner, bør du ikke bruge det. Skynd dig i stedet at skille dig af med det.

19. Gamle mobiltelefoner

Ofte skifter man sin mobiltelefon ud med en ny, fordi den gamle ikke længere virker. Selvom det er smart at have en enkelt i reserve, er der ingen grund til at lave dit helt eget telefon-lager.

20. Tasker og punge

Gamle tasker og punge, som er så slidte, at du ikke længere vil bruge det, kan du sagtens skille dig af med. De ligger alligevel bare og samler støv.

Mest læste artikler