5 geniale løsninger på ondt i halsen

Det er irriterende at have ondt i halsen, og du vil sikkert helst gerne finde en hurtig løsning på ømheden. Vi har derfor fundet fem gode bud på, hvad der kan hjælpe mod halsproblemer.

1. Kaffe med honning

Normalt hører du, at det gerne skal være te med honning, du skal drikke for at komme af med ondt i halsen. I virkeligheden er det faktisk langt mere effektivt at hælde honningen i sin kaffe i stedet.

Hvis du sørger for at drikke en kop kaffe med honning hver 8. time, vil du lynhurtigt kunne mærke, at det hjælper på ubehaget i halsen.

For at være helt sikker på, at du er kommet af med den ømme hals, anbefales det, at du drikker kaffe med honning hver 8. time i op til én uge.

2. Hvidløg og sukkersirup

Det er langt fra det lækreste, vi kan komme i tanker om, men hvis det hjælper, så hjælper det. Denne hjemmelavede udgave af hostesirup er nemlig enormt effektiv. Det eneste du skal bruge, er noget godt hakket hvidløg, som du blander godt sammen med sukker og honning. Blandingen hjælper blandt andet mod kløen i halsen.

3. Bone broth

Bone broth er det seneste skrig i palæoverdenen, og det er ikke uden grund. Først og fremmest kan det hjælpe på forkølesen og ondt i halsen, fordi det skal spises varmt. Sammensætning i en bone broth kan desuden også hjælpe med at nedsætte inflammationen i halsen. Og så er det sprængfyldt med vitaminer.

4. Bolcher

Du køber sikkert gerne de dyre halsbolsjer, når du har ondt i halsen, men det behøver du faktisk ikke. Du kan nemlig sagtens spise alle slags bolsjer, og effekten vil være den samme.

Bolsjet reducerer følelsen af irritation i halsen, men husk på, at det kun er en midlertidig løsning. Lynhurtigt har man spist en hel pose bolsjer, og det gør måske mere skade end gavn.

5. Te med læge-stokrose

Du ved sikkert allerede, at te er rigtig godt for halsen, hvis man er syg. Men det kan gøre en stor forskel, hvis du sørger for at vælge den helt rigtige te. Et godt bud på en god te, der hjælper mod ondt i halsen, er det, der hedder Marshmallow Tea eller på dansk te med læge-stokrose.

Rosen, der også har navnet Althaea, er en fantastisk plante, der gør underværker for halsen. Det er ikke det mest udbredte produkt herhjemme, men det er muligt at finde produktet i pulverform i forskellige helsebutikker.

Mest læste artikler