8 geniale tricks med salt

Salt kan sagtens bruges til andet end madlavning. Få her 8 gode tricks med salt, der gør hverdagen lidt lettere. 

Smarte tricks med salt

Normalt bruger vi hovedsageligt salt til madlavning, men faktisk kan salt bruges til rigtigt mange andre ting. Pletfjerning, rensning af afløb og myreafskrækkelse – salt kan det hele og mere til. Læs med, og få 8 gode tips til at bruge salt derhjemme.

1. Bland din egen afløbsrens

Bland 0,5 dl salt med 0,5 dl bagepulver, og hæld det ned i afløbet. Hæld derefter 1 dl eddike i afløbet, og lad det virke i 15 minutter. Tænd for den varme hane, og lad vandet skylle det hele ned.

2. Forlæng blomsternes liv

Når du sætter blomsterne i en vase, så husk at putte en anelse salt i også; det får blomsterne til at holde længere.

3. Rens pander og gryder

Med årene kan gryder og pander godt opbygge et lag, der er svært at fjerne helt, men det kan du også klare med salt. Drys et godt lag salt på panden, og tilføj vand. Lad det virke i 10 minutter, og tør det – og pletterne – af med en klud eller svamp.

4. Brug salt til beskidte svampe

Hvis dine skuresvampe er blevet beskidte, kan du give dem et saltbad. Bland 0,5 dl salt med 2 dl vand i en beholder, læg svampene derned, og lad dem stå natten over. Dagen efter er svampene pæne igen.

5. Stop oliebrand

Hvis der går ild i den varme fritureolie på panden, må du aldrig smide vand på, da det resulterer i skoldende vanddamp samt brændende oliedampe. Smid i stedet en god mængde salt på, da det lukker af for ilten og hurtigt får slukket branden.

6. Rens et klistret strygejern

Hvis der er smeltede rester på strygejernets plade, vil mange måske vælge at udskifte strygejernet. Du kan dog godt nå at redde strygejernet, hvis du lægger et stykke bagepapir på en plan flade og hælder en del salt på.

Indstil strygejernet til en høj temperatur, og kør det hen over saltet i ca. 1 minut. Det burde fjerne de smeltede rester.

7. Kom af med rødvinspletterne

Har du spildt rødvin, skal du først duppe vinen af med en våd bomuldsklud. Drys herefter et godt lag salt på området, og lad det sidde på pletten i et stykke tid. Når det er tørt, kan du støvsuge saltet op.

8. Bliv myrerne kvit

Bland salt og vand i en forstøver, og spray de områder, hvor myrerne oftest huserer, f.eks. vinduer og dørkarme. Det afskrækker myrer, og det er sikrere end at bruge pesticider eller andre afskrækningsmidler.

Kilde: Lifebuzz

Mest læste artikler