Rugmel kan bruges til meget andet end blot rugbrød. I den overskuelige bagebog ”Vi bager med rug” af Line Friis får du opskrifter med udgangspunkt i forskellige hævemidler, og du kan bage kager, boller, pumpernickel og selvfølgelig det klassiske rugbrød – i forskellige variationer. Prøv opskriften på dansk honningkage.
Forfatterens formål med bogen er først og fremmest at få folks øjne op for, hvor alsidig en kornsort rug er. Den kan bruges til meget andet end det traditionelle rugbrød, og der findes et væld af forskellige sorter af rug. Mange kender nok bedst rug fra supermarkedets pakker med rugbrød, men hvis du gerne selv vil i gang med at bage, er der masser af inspiration at hente i bogen.
Bag med forskellige hævemidler
Bogen er meget enkelt delt op i afsnit med forskellige hævemidler, du kan bage rugen med. Fælles for hævemidlerne er, at de udvikler kuldioxid, forskellen er hvordan hævemidlerne bidrager til bagværkets smag og struktur. Hvert afsnit indledes med lidt fakta om de enkelte hævemidlers kendetegn.
Bliv klogere på rugens egenskaber
Opskrifter er ikke det eneste bogen giver dig. Der er også et temmelig fyldestgørende afsnit om rugens mange gode og sunde egenskaber – både som råvare, som afgrøde og næringsstof. Du kan bl.a. læse om, gluten- og stivelsesindholdet i rug og om kulhydrater, proteiner og vitaminer og mineraler i kornsorten.
Line Friis Vi bager med rug Forlaget Vingefang 48 sider Vejl. pris: 100 kr.
Bogen kan købes i boghandlere og i forlagets netbutik