Brdr. Price giver dig 100 opskrifter i deres nye bog

James og Adam Price har samlet 100 opskrifter fra deres populære tv-programs sæson 4, 5 og 6. Opskrifterne kommer meget vidt omkring, fra Thailand over Østrig til USA, og foruden mad får du serveret masser af anekdoter og historier. Få opskriften på en grøntsagsrisotto og en honningkage med appelsincreme her.

 

Madglade brødre kommer verden rundt

Glæden og passionen for mad begyndte i brdr. Prices barndomshjem, og siden er det blevet til rigtig mange opskrifter på tværs af lande og kontinenter. I bogen ”Spise med Price – de 100 bedste fra sæson 4, 5 og 6” finder du da også mad fra mange lande og opskrifter med både klassisk og moderne kogekunst. Sæt fx tænderne i wienerschnitzel, silde-is, bøffer og ost – og et kapitel om kål, som meget sigende er blevet kaldt ”Fise med Price”.

En kogebog med opskrifter fra hele verden lavet af brødrene Price

Anekdoter og historier om mad og opskrifter

Sammen med de meget forskelligartede opskrifter får du masser af små historier fra brødrenes liv med mad og kulinariske oplevelser. Fx fra dengang hvor de skulle stege sild på en lille fiskekutter i høj sø ud for Bornholm, og det meste af tv-holdet måtte overgive sig til søsygen. Eller om hvorfor Adam har et helt særligt forhold til wienersalat.

Risotto Primavera

Foto:

Til 4 personer

350 g risottoris
3-4 finthakkede skalotteløg
100 g smør
1 glas tør hvidvin
Lidt olivenolie
Ca. 1 1/2 liter god grøntsagsbouillon
Ca. 100 g parmesanost
Salt og peber
Diverse grøntsager, fx:
3-4 gulerødder
2 porrer
1 majroe
1 squash
Grønne bønner
Friskbælgede ærter
Hoveder fra grønne asparges
Cherrytomater i halve

Sådan gør du
For at grøntsagerne kan stå i kontrast til de bløde ris, tilberedes de hver for sig.

Gør alle grøntsager i stand og skær dem ud i mundrette stykker. Mængden af grøntsager afhænger naturlig­ vis af appetitten, men det er vigtigt, at det stadig er risene, der spiller hovedrollen. Brug kun hovederne af de grønne asparges (lav en god, grøn aspargessuppe på resten).

Smelt 20 g smør på en pande og kom grøntsagerne ved – undtagen ærter, aspargeshoveder og cherryto­mater. Drys grøntsagerne med salt og sukker, og tilsæt vand, indtil grøntsagerne er halvt dækket. Lad det simre, til vandet er næsten væk, og grøntsagerne er glaserede, men stadig al dente.

Imens laves risottoen:
Kom 20 g smør og lidt olie i en gryde og varm det op. Sauter de finthakkede skalotteløg til de begyn­ der at blive bløde. Kom risene ved og lad dem stege med i nogle minutter. Hæld hvidvin på og lad det koge væk. Tilsæt derpå varm bouillon lidt efter lidt, mens der hele tiden røres i risottoen. Man kan ikke forlade en risotto- den skal passes i de 20 minutter, det tager at lave den.

Efter 15 minutter kommes de tilberedte grøntsager over i risene sammen med aspargeshovederne, ærterne og cherrytomaterne. Tilsæt stadig mere bouillon, indtil risene er møre (de må godt have lidt bid tilbage). Til slut røres resten af smørret og den revne parmesan i. Husk at risotto skal være lind og ikke en fast grød, så hav lidt kogende bouillon i reserve til at justere konsistensen med. Server omgående, evt. med lidt fintskåret basilikum som drys.

Honningkage med appelsincreme

Foto:

Nok til mange

500 g honning
125 g fløde
2 spsk. yoghurt naturel
3 æg
Skal af en økologisk appelsin
2 tsk kanel
1 tsk stødt ingefær
500 g hvedemel
2 tsk hjortetaksalt

Appelsincreme:
300 g usaltet smør
220 g flormelis
Skal af 1 1/2 økologisk appelsin
3 pasteuriserede æggeblommer
3 spsk. Grand Marnier eller Cointraeu
Overtrækschokolade

Sådan gør du
Man starter med at smelte honning og sukker i en gryde. Når blandingen er let afkølet, tilsættes fløde, yoghurt, de sammenpiskede æg, den revne appelsinskal, kanel og stødt ingefær. Sigt i en anden skål melet og bland hjortetaksalt deri. Sigt melet ned i honningblandingen, bland grundigt, og kom derpå dejen i en rugbrødsform, beklædt med bagepapir. Bag honningkagen i ca. 1 time ved 170 grader. Kagen kan sagtens bages et par dage før, den skal bruges.

Appelsincreme:
Til smørcremen røres smørret lyst og luftigt med flormelis. Tilsæt æggeblommer, appelsinskal og Grand Marnier og rør godt igennem, til alt er godt blandet.

Skær honningkagen i skiver på den lange led. Tykkelsen skal være som en forsvarlig skive rugbrød. der skal bruges 4 skiver, men skulle der blive noget tilovers, smager honningkagen glimrende, som den er med en kop kaffe. de aflange skiver smøres med appelsincremen og lægges sammen. der afsluttes med en skive honningkage. Pak kagen stramt ind i film og kom den i køleskabet i mindst en time, gerne længere.

Skær den derpå i passende små firkantede stykker. De ligner nærmest små højhuse. Toppen af stykkerne overtrækkes med lidt smeltet chokolade. Sæt kagerne koldt, indtil de skal serveres.

Adam Price og James Price
Spise med Price – de 100 bedste fra sæson 4, 5 & 6
Lindhardt og Ringhof
304 sider
Vejl. pris: 299,95 kroner

Mest læste artikler