Farvestrålende kager
Lidt luksus i hverdagen
Kagerne vil i den grad pynte på ethvert fødselsdags- eller festdækket bord, men forfatterens tanke med kagerne er også at få lidt luksus ind i en travl og til tider triviel hverdag. At bage søde og fine kager er i følge Mia Öhrn en nem og forholdsvis billig måde at gøre livet lidt sjovere og mere glamourøst på.
Udførlige vejledninger til vellykkede kager
Macarons er små dobbeltlagte kager af mandelmel med forskelligt fyld i midten. Cupcakes er egentlig det samme som muffins, dog ofte lidt mere pyntede, og popcakes er kagedej sat på pinde og pyntet. Hvis du er ny udi denne kagekunst er der grundige vejledninger til, hvordan du laver kagerne og masser af gode ideer til pynten. Alene de mange farverige billeder kan gøre dig i godt humør. De yngste i familien vil helt sikkert også kunne finde noget, de har lyst til at lave – især de sjove popcakes som kan pyntes helt efter humør.
Mia Öhrn
Macarons, cupcakes, popcakes og andre søde kager
Politikens Forlag
100 sider, vejl. pris 170 kr.
Få opskriften på fine, lilla solbærmacarons på næste side.
#br
Solbærmacarons – ca. 25 dobbelte kager
Solbærrene giver fyldet en fantastisk farve og en tiltrængt syrlighed. I dag sælges frosne solbær i velassorterede dagligvarebutikker året rundt.
170 g flormelis (knap 3 dl)
110 g sigtet mandelmel
90 g æggehvider (ca. 3 stk.)
2 spsk sukker
Et par dråber blå og rød frugtfarve
Solbærcreme
100 g friske eller frosne, optøede solbær
125 g hvid chokolade
2 tsk honning
2 spsk piskefløde
1. Kager:
Vej flormelis af. Bland det med mandelmelet og sigt det.
2. Pisk æggehviderne luftige i en ren og tør skål. Tilsæt sukkeret og bliv ved med at piske, til æggehviderne er blevet til fast skum.
3. Vend mandelmel- og flormelisblandingen i æggehviderne sammen med frugtfarven. Bland til dejen er glat, og kom den i en sprøjtepose.
4. Sprøjt ca. 50 kager, der er knap så store som femkroner, ud på to bageplader med bagepapir. Lad kagerne hvile på pladerne i mindst 45 minutter, så overfladen tørrer, og kagerne bliver pænere.
5. Sæt ovnen på 125 grader. Bag kagerne en bageplade ad gangen på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Kagernes top skal stadig være helt lys. men bunden skal slippe bagepapiret, hvis du prøver at løfte dem. Lad kagerne køle af.
6. Solbærcreme
Blend solbærrene fint og passer massen gennem en sigte for at fjerne skind og kerner. Vej af, så der er 50 g.
7. Bræk chokoladen i mindre stykker.
8. Varm forsigtigt alle ingredienser til cremen i en lille gryde på komfuret. Rør jævnligt og tag gryden af varmen, når chokoladen er smeltet, og cremen ser fin og glat ud. Lad den køle af og stivne i køleskabet i omkring en time, til den er så tilpas tyk, at at man kan sprøjte den på kagerne.
9. Kom solbærcremen i en sprøjtepose og sprøjt den på bunden af halvdelen af kagerne. Læg resten af kagerne ovenpå. De kan opbevares i køleskab i op til en uge.