Opskrifter uden æg og mælk
Allergier er meget individuelle, og der er forskel på, om man kun har allergi over for æg eller både æg og mælk. Derfor er e-bogen delt op i to dele, så man hurtigt kan finde de opskrifter, man skal bruge. Opskrifterne er udviklet, så man ikke skal bruge specielle æg-erstatninger eller ingredienser, man ikke normalt har i sit køkken, og bogen er overskueligt bygget op med forskellige afsnit til fx kager, småkager og flutes og brød.
Forfatteren er selv allergiker
Bogens forfatter, Charlotte Peyk, har selv været æg-allergiker hele livet. En stor forkærlighed for at bage, gjorde at hun allerede som barn begyndte at eksperimentere i køkkenet for at finde alternativer til æg. Siden har hun fået en søn, som hverken kan tåle æg eller mælk, og fandt derfor på flere opskrifter, som også han kan tåle.
Allergibagebog – uden æg/uden æg & mælk, som netop nu er udkommet som dansk e-bog, er en omskrivning og videreførelse af den tidligere danske udgave i print fra 2006.
Allergibagebog – uden æg/uden æg & mælk, som e-bog, koster kr. 79,95 og kan bestilles hos bl.a. www.saxo.dk
Du kan også downloade en gratis app til din iPhone i appstore med 12 af opskrifterne fra bogen
På næste side får du opskrifterne på kanelsnegle uden æg og boller uden mælk og æg bagt grillen.
#br
50 g gær
5 dl mælk
2 spsk sukker
½ tsk salt
75 g margarine
125 g havregryn
Ca. 600 g hvedemel
Fyld:
250 g brun farin
3 spsk kanel
250 g margarine
Rør gæren ud i mælk, som er lunet. Smelt margarinen og tilsæt den sammen med de øvrige ingredienser, ælt dejen grundigt. Lad dejen hæve ca. 1 time og rør imens fyldet sammen.
Del dejen i 2 portioner og rul hver del ud til en plade på ca. 25 x 50 cm på et meldrysset bord. Fyldet deles også i 2 dele og smøres tyndt ud på hver dejplade.
Rul dejen sammen på langs til en rulle og skær den i ca. 2 cm tykke skiver. Læg skiverne på en bageplade, husk at folde enderne ind under sneglene, ellers åbner de sig op under bagning. Tryk sneglene lidt ud. Lad sneglene efterhæve på bagepladen ca. 20 minutter.
Bages ved 200° C i ca. 15 minutter.
Sneglene kan gøres lidt festligere ved at blive pyntet med glasur, kagekrymmel og evt. slik.
50 g gær
4 dl vand
1½ tsk salt
650 g hvedemel
3 spsk god madolie
Evt. friske hakkede krydderurter efter smag
Opløs gæren i vand, som er lunet lidt. Tilsæt de øvrige ingredienser. Lad dejen hæve ca. 30 minutter.
Form boller (18 stk.) som lægges på bagepapir til de skal på grillen. De må ikke efterhæve mere end 15 minutter, da de ellers kan blive for klistrede at håndtere på grillen. Grillristen smøres grundigt med olie og bollerne lægges på risten. Risten må ikke placeres for tæt på gløderne.
Husk at holde godt øje med bollerne og vend dem inden de bliver sorte.