Hjemme hos Jamie Oliver

Så inviterer Jamie Oliver os igen hjem i sit køkken, hvor han laver enkle og meget indbydende retter. Vi har alle været hjemme hos ham før, men nu er det i Jamies hjem med tilhørende have, og derfor får vi også nogle udvalgte havetips med på vejen.

De gode råvarer
Som mange andre unge, engagerede mediekokke har Jamie Oliver kastet sig ud i kampen for de gode råvarer. “Uden ordentlige råvarer, ingen ordentlig mad” er mantraet, men er råvarerne i orden, skal der heller ikke så meget til for at lave et måltid for guder.

Tag fx nedenstånde dessert, hvis hovedbestanddel er friske rabarber, der jo snart er til at finde i egen have, hvis man har dem. Det er da let og lækkert. Den usprøjtede appelsin skal du kigge i den økologiske afdeling for at finde, og de syltede ingefær kan findes på glas i et velassorteret supermarked. Og har du så rabarber i haven, så har du sikkert resten i køkkenskab og køleskab.

Smuldrekage med rabarber og ingefær
1 kg rabarber
Saft og revet skal af 1 usprøjtet appelsin
200 g brun farin
100 g hvedemel
100 g koldt smør
100 g havregryn
2 finthakkede, syltede ingefær

Skær rabarber i mindre stykker – ca. 5 cm og kom dem i en gryde sammen med appelsinsaft og -skal og halvdelen af farinen.

Bring det i kog, og lad det simre under låg i et par minutter. Tag låget af og lad det simre yderligere 5 minutter under jævnlig omrøring til rabarberne begynder at blive bløde. Fordel blandingen i et ovnfast fad.

Så blander du mel og smør sammen med fingrene, til det ligner krummer. Rør havregryn, resten af farinen og det hakkede ingefær i. Fordel smuldredejen over rabarberne og bag kagen i en forvarmet ovn på 180 grader i 40-45 minutter, eller til rabarberne bobler lystigt, og låget er gyldensprødt. Velbekomme!

Jamie Oliver: Hjemme hos Jamie, 408 sider., 299 kr., Forlaget Lindhardt og Ringhof.

Mest læste artikler