Lækker topping til de hjemmebagte cupcakes

Et cupcake starter-kit med en opskriftsbog og 12 silikoneforme. Det er ideen bag en ny opskriftsbog. Her får du tre lækre opskrifter på topping til dine cupcakes, og bogen byder på opskrifter på kager og pynt og inspiration til at bage sammen med børn

Cupcake-sæt i prinsessefarver
“Eventyrlige cupcakes” er titlen på et lille kit bestående af en opskriftsbog og 12 silikoneforme i prinsessefarver. Bogen er oversat fra originaltitlen “Princess cupcakes”, og er du ikke til lyserødt og sarte pastelfarver, så kan sættet godt virke lidt skræmmende.

Fin og handy bog
Kan du se bort fra indpakningen, (eller synes du, den er bedårende), så er det en fin og handy bog, der giver en række forskellige opskrifter på selve kagerne og en masse flot inspiration til meget forskelligt slags pynt.

Bagning for børn
Her er en god introduktion til kunsten at bage cupcakes og hvilket udstyr, der er smart at have og fx tips til at lave dine egne sprøjteposer. Der er også et afsnit om, hvordan børn nemmest drages med i bagningen.

Pynt du selv kan lave
Netop pynten er kendetegnet for cupcakes og meget af det, kan du lave selv, mens andet kan købes i specialbutikker eller på nettet. Nedenfor bringer vi tre enkle opskrifter fra bogen, som kan trylle enhver muffin om til en lækker og velsmagende cupcake. Opskrifterne passer til 12 cupcakes.

På næste side får du opskrifterne på smørcreme, mørk eller lys chokoladeglasur og hvid chokoladeglasur, der alle er egnet som topping til dine cupcakes.

#br

Eventyrlige cupcakesSmørcreme
150 g blødgjort, usaltet smør
250 g sigtet flormelis
1 tsk vaniljeekstrakt
2 tsk varmt vand

Kom smør og flormelis i en skål, og pisk det godt sammen med en træske eller en elektrisk håndmikser, til det er glat og cremet. Tilsæt vaniljeekstrakten og det varme vand, og pisk det hele sammen igen, til cremen er glat.

Mørk eller lys chokoladeglasur
100 g mørk eller lys chokolade, hakket
2 spsk mælk
50 g usaltet smør
75 g sigtet flormelis

Kom chokolade, mælk og smør i en lille tykbundet gryde, og varm det forsigtigt op under omrøring til chokoladen og smørret er smeltet. Tag gryden af varmen, og rør flormelissen i, til massen er glat. Fordel glasuren på kagerne, mens den stadig er varm, da den er svær at forme, når den er stivnet.

Hvid chokoladeglasur
200 g hvid chokolade
5 spsk mælk
175 g sigtet flormelis

Smelt chokoladen over vandbad sammen med mælken. Tag skålen af gryden, og rør flormelissen i. Rør, til massen er glat. Fordel glasuren oven på kagerne, mens den stadig er varm.

Eventyrlige cupcakes (inkl. 12 silikoneforme) , 64 s., ill., pris 149.95, Nyt Nordisk Forlag.

Mest læste artikler