Klassikeren “Fru Nimb’s kogebog” er blevet genoptrykt

Nu er der mulighed for at lave mad på ægte, gammeldags maner. Med det fotografiske genoptryk af 1. udgave af Louise Nimbs kogebog fra 1888 kan du gå i køkkenet og lave retter som de første gang blev indplaceret i det internationale køkken.

Borgerskabets svar på Frøken Jensen

Louise Nimb levede fra 1842 til 1903 og var borgerskabets svar på Frøken Jensen. Sammen med sin mand drev hun mange københavnske restauranter, bl.a. restauranten Divan 2 i Tivoli, og sammen tilførte de det københavnske restaurationsliv kvalitet og stil.

Mange års praktisk erfaring bag bogen

I forordet til førsteudgaven skriver Louise Nimb om baggrunden for bogen: – Ofte har man opfordret mig til at udgive en kogebog, hvori jeg skulle nedlægge resultaterne af mange års praktiske erfaring, men jeg har hidtil stadig manglet mod. Men i 1888 delte hun altså ud af sin viden og sine opskrifter.

Det danske køkken blandet med det europæiske

Fru Nimb’s kogebog præsenterer det internationale, franskudviklede køkken for danskerne og blander det med træk fra Tyskland, England og Danmark. Der er retter både til hverdag og til festlige lejligheder, og ikke mindst er Fru Nimb prisbevidst – der er opskrifter på, hvordan man bruger resterne fra tidligere middage. Desuden er der afsnit om blandt andet “Et godt Kjøkkens Beskaffenhed” og “De Forskjellige Kjøkkenredskaber”. I bogen findes også en omregningstabel mellem de moderne mål og de gamle, danske mål som kvint, potter og pægl, der anvendes i opskrifterne.

Louise Nimbs to døtre overtog i 1909 restauranten i Tivolis bazarbygning – den restaurant der i dag er kendt som Restaurant Nimb.

Louise Nimb
Fru Nimb’s kogebog
Lindhardt og Ringhof
576 sider
Vejl. pris: 149,95 kr.

Mest læste artikler