Lækker vegetarmad

Ny bog med vegetarmad - Vegetarisk vellyst lyder titlen. Få en lækker opskrift fra bogen.


Vegetarmad er ikke nødvendigvis kedeligt
Vegetarmad er blevet et hit i de seneste år – og det er ikke kun blandt vegetarer. Mange kødspisere supplerer gerne kosten med et grønt måltid indimellem. Konceptet i opskriftsbogen, “Vegetarisk vellyst”, er, at vegetarisk mad ikke nødvendigvis er lig med kedelig afholdenhedsmad, men der imod fyldt af lækre råvarer, der sætter krydderi på hverdagens måltider.

Vegetariske variationer
Salater, wokmad og søde sager – bogen spænder over de fleste genrer. Der er eksempelvis gode råd til, hvordan du kan kombinere maden og ligeledes nemme opskrifter til den grønne madpakke. Her får du opskriften på en bønnesalat fra bogen, der tager udgangspunkt i mange forskellige typer bønner, hvilket gør tallerkenen ekstra festlig at se på.

Billes multibønnesalat
(4 personer)
400 g kogte bønner, flere slags og gerne i forskellige farver og størrelser (dåsebønner i saltlage kan også bruges)
250 g grønne bønner
2 peberfrugter, fx 1 rød og 1 gul
1 rødløg
1 bundt frisk basilikum, persille, estragon, oregano el. merian el. 2 håndfulde rucola
Salt og friskkværnet peber

Dressing
2 fed hvidløg
1 chili
2 spsk olivenolie
2 spsk hvidvinseddike, sherry eddike el. 3 spsk frisk citronsaft
Salt

Fremgangsmåde

Lav først dressingen: Hak hvidløgsfeddene fint. Skær chilien over på langs, fjern kerner og membraner og hak chilien fint. Pisk olie og eddike eller citronsaft sammen med hvidløg, chili og salt.

Vend de kogte bønner grundigt sammen med dressingen og lad dem trække smag, mens du gør grøntsagerne til salaten klar.

Nip stilken af de grønne bønner og kog dem i letsaltet vand i 3-5 minutter, til de er møre, men stadig sprøde. Lad dem køle af under koldt vand. Skær dem i stykker på 2-3 cm.

Fjern kernerne på peberfrugterne og skær dem i små terninger. Hak løget fint. Hak krydderurterne groft.

Bland rød peber, løg, de grønne bønner og krydderurter med de marinerede bønner og smag til med salt og peber og evt. ekstra eddike eller citronsaft.

Foto: Vegetarisk vellyst, Politikens ForlagTina Scheftelowitz og Christine Bille Nielsen: ”Vegetarisk vellyst”, 250 kr., 240 sider, Politikens Forlag.


Mest læste artikler