Kongerigets kager
I efteråret kørte serien “Kongerigets kager” på DR med Mette Blomsterberg i spidsen.Hun besøgte kage-entusiaster i det ganske land, som delte deres yndlingsopskrifter med hende. Det er der nu kommet en bog ud af, som byder på et væld af lækre kager. Blandt andet florentineren, som er små runde kager fyldt med dejlige sager. Du får opskriften her.
Mette Blomsterbergs opskrift på Florentinere
Ca. 12 stk.
- 150 g sukker
- 45 g honning
- 50 g fløde 13%
- 250 g smør
- 85 g syltet orangeskal i små tern
- 50 g grofthakkede røde cocktailbær
- 150 g mandelflager
- 20 g grofthakkede usaltede pistaciekerner til pynt
- ca. 12 små, flade aluminiumforme, ca. 7 cm i diameter og 1,5 cm høje og
- lidt neutral olie til at smøre formene med.
Sådan gør du
Kom sukker, honning, fløde og smør i en gryde, og kog det under omrøring til en gylden, tyk karamel. Tag gryden af varmen, og tilsæt orangeskal, cocktailbær og mandelflager. Rør, til karamellen er ensartet. Smør formene med en anelse olie, og fordel den lune dej heri. Tryk dejen let flad.
Bag florentinerne ved 180 grader i 7 minutter. Drys nu de grofthakkede piataciekerner på, og bag florentinerne i yderligere nogle minutter, til overfladen er godt gylden over det hele. Afkøl florentinerne helt, og befri dem for formene.
Opbevar florentinerne i en lufttæt beholder med bagepapir imellem hver kage.