Lav mad med Jamie Oliver på bare 30 minutter

Ja, så let kan det gøres. Med den nye kogebog “Jamies mad på 30 minutter” fra Jamie Oliver, bruger du mindre tid i køkkenet og får mere tid til sommerens udendørsaktiviteter. Her bringer vi en af de 50 opskrifter fra bogen - agurkesalat, tomatsalat og spinattærte med fetaost.


Jamies bog er fuld af flotte billeder og lækker mad
Bogen er opbygget på en let overskuelig måde og er visuelt megtet inspirerende. Øverst til på venstre-siderne er et vist antal opskrifter, der tilsammen kun tager 30 minutter at tilberede. Resten af siden giver en detaljeret forklaring på tilberedningen. Højre-siderne er dedikeret til farverige og store billeder af retterne.

Få Jamies fire opskrifter, som du kan lave på 30 minutter
Vi bringer dig her fire af opskrifterne fra den nye bog:
Spinat- og fetatærte
Agurkesalat
Vaniljeis med drys
Tomatsalat

Spinat- og fetatærte
Det skal du bruge:

  • 100 g pinjekerner
  • 5 æg
  • 300 g feta
  • 50 g cheddar
  • tørret oregano
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 klat smør
  • 400 g babyspinat
  • 1 pk filodej a 270 g (køb den færdig i supermarkedet, hvor du finder den i frost-afdelingen)
  • cayennepeber
  • 1 hel muskatnød, til at rive

 Sådan gør du:

  1. Rist pinjekernerne i panden; rør af og til.
  2. Slå 5 æg ud i en skål.
  3. smuldr 300 g feta og riv 50 g cheddar i.
  4. Tilsæt et drys peber, 2 nip tørret oregano, revet skal fra 1 citron, en sjat olivenolie og Rør pinjekernerne I, når de er gyldne.
  5. varm pandenen, tilsæt lidt Olivenolie, en klat smør og skub spinaten I lidt af gangen.
  6. Læg et 50 cm, stk. bagepapir på bordet, smør olie over, krøl papiret og flad igen. Læg 4 plader filodej I en rektangel, overlap I kanterne og dæk næsten papiret.
  7. Smør med olivenolie, drys salt, peber og et nip cayenne. Gentag, til der er 3 lag.
  8. når spinaten er faldet jævnt sammen, Hældes den op til æggene og riv _ muskatnød i.
  9. Flyt filodej over i stegepanden, så kanterne hænger ud. Skub dejkanterne ned langs kanten af panden, hæld æggemassen i.
  10.  Vip filopladerne indover.panden sættes over middel varme et par minutter, og så I ovnen på øverste rille i 18-20 min.

 

Lindhardt og RinghofAgurkesalat
Det skal du bruge:

  • 1 agurk
  • frisk rød chili
  • 5-6 kviste frisk mynte

Dressing:

  • 10 sorte oliven
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 3 forårsløg
  • 1/2 citron
  • 4 spsk. ekstra-jomfruolivenolie

Sådan gør du:

  1. Agurken rilles på langs med en gaffel, skæres i trekanter og lægges i en skål.
  2. Lav dressingen: Dryp oliven af, fjern stenene og riv olivenkødet i en skål. Hæld balsamico over og lad eddiken trække saltindhold af olivene ud. Tilsæt tyndt skivede forårsløg og dryp ekstra-jomfruolivenolie og citronsaft.
  3. Udkernet chili skåret i tynde skiver og fint snittede mynteblade kommes til agurkerne.
  4. Hæld dressingen over agurkerne.

Næste side får du opskriften på vaniljeis og tomatsalat.

Vaniljeis med drys.
Det skal du bruge:

  • 4 spsk kaffebønner
  • 100 g hasselnødder
  • 100 g god mørk chokolade (70 % kakaoindhold)
  • god vaniljeis

Sådan gør du:

  1. Blend kaffebønnerne kortvarigt i en blender. Kom hasselnødderne i og blend til pulver.
  2. Giv chokoladepladen, et par dunk ned i bordet. Kom chokoladen i blenderen. Blend kortvarigt.
  3. Hældes i en skål og sættes tilside, fortsæt med tomatsalaten.

Tomatsalat Lindhardt og Ringhof
Det skal du bruge:

  • 1 lille bdt. frisk basilikum (almindelig basilikum)
  • 1 fed hvidløg
  • Hvidvinseddike
  • 300 g blandede cherrytomater
  • 1 lille bdt frisk græsk basilikum (på latinsk:Ocimum basilicum)
  • olivenolie ekstra-jomfruolivenolie havsalt & sort peber til tilsmagning.

Sådan gør du:

  1. kom toppen af basilikumbundtet i blenderen med et nip salt og peber, 1 pillet fed hvidløg, et par sjatter ekstra-jomfruolivenolie og en sjathvidvinseddike.
  2. Blend det til en mørkegrøn olie. Smag den til.
  3. Skær tomaterne i halve eller kvarter.
  4. Hæld dressingen ud på en tallerken og arranger tomaterne over.
  5. Drys med græske basilikumblade eller små basilikumblade og en anelse salt.
  6. Vendes med let hånd lige før servering.

Til servering
Sådan gør du:

  1. Tag isen ud af fryseren, så den kan blive blød.
  2. Stil tærten på bordet sammen med de lækre salater.
  3. Sæt isen på bordet, når middagen er spist, sammen med skålen med drys.
  4. Rul en skefuld is i drysset og spis desserten straks.

Jamie Olivers bog “Jamies mad på 30 minutter” koster 300 kr. og fås hos forlaget Lindhardt og Ringhof.

Læs mere om bogen her.

https://www.lindhardtogringhof.dk/Default.aspx?ID=156&ProductID=1547058


 

 

Twitter Print

Mest læste artikler