Jamies mad på 15 minutter – kogebog fra Jamie Oliver
Jamie Oliver er på boghylderne med et koncept, han har prøvet før; nemlig lækker, sund og hurtig mad. Denne gang meget hurtig - han hævder, at alle de 100 nye opskrifter kan laves på 15 minutter. Prøv selv med opskriften på krydrede makreller med quinoasalat.
Lækker og sund mad kan laves næsten lige så hurtigt, som det tager at hente take away henne om hjørnet. I hvert fald hvis du spørger Jamie Oliver og bruger hans kogebog “Jamies mad på 15 minutter”. Den er efterfølger til kæmpe-succesen “Jamies mad på 30 minutter” fra 2011, som solgte over en million eksemplarer på de tre første uger.
Fokus på sundhed og ernæring
Opskrifterne i bogen skal bruges som sund kost i hverdagen, og derfor er alle opskrifter udviklet under skarpt opsyn af en ernæringsekspert. Samtidig er opskrifterne lavet, så kosten bliver varieret og med forskellige næringsstoffer – uden at der er gået på kompromis med smagen. Bagerst i bogen finder du en oversigt over, hvad alle retter indeholder af kalorier, fedt og sukker.
Opskrifter fra hele verden
Retterne har inspiration fra hele verden og er inddelt efter hovedingrediens som kylling, fisk, oksekød og grønt. Morgenmad som toasts, müesli og smoothies har også fået en plads. Udover forord, et par tips til servering og et kort afsnit om ernæring er der ikke så meget snak. Bare 100 indbydende opskrifter til hurtig mad og billeder til dem alle sammen.
Opskrifterne kan laves af alle
Opskrifterne er testet igen og igen og af et bredt panel af teenagere, pensionister og travle mødre og fædre. Ifølge Jamie Oliver kan det godt være, at man skal bruge bogen nogle gange, før man kommer helt ned på de 15 minutter. Desuden giver han dig en liste med køkkengrej, som er uundværligt for at være fuldt klædt på til den hurtige indsats i køkkenet.
Jamie Oliver Jamies mad på 15 minutter Lindhardt og Ringhof 288 sider Vejl. pris: 299,95 kr.
Krydrede makreller med quinoasalat
Til 4 personer – 431 KCAL
Salat
300 g quinoa ½ citron 800 g modne tomater, gerne forskellige farver 1 frisk rød chili 2 spsk ekstra-jomfruolivenolie 1 spsk balsamicoeddike
Makrel
4 x 200 g hel makrel, uden skæl og indvolde 1 stor tsk stødt koriander olivenolie 2 kviste frisk rosmarin 2 fed hvidløg
Til servering
2 store spsk mager yoghurt naturel 2 store tsk revet peberrod et par kviste frisk basilikum
Sådan gør du
Alle ingredienser parat • Alle grønsager klargjort • Kogende vand i kedlen • Mellemstor gryde med låg, middel varme • Stor stegepande, høj varme.
Kom quinoa og 6 dl kogende vand i gryden med et nip salt og den ½ citron, læg låg på, men rør rundt nogle gange undervejs.
Læg fiskene på bagepapir, rids dem på begge sider med 2 cm mellemrum ind til benene. Gnid dem med salt, peber og stødt koriander og kom dem på panden med 1 spsk olivenolie.
Skær tomater ud, som du har lyst til, og arranger dem på et stort skærebræt, skær chilien fint og drys den over.
Fordel rosmarinbladene over fisken, knus hvidløgsfeddene og kom dem i. Vend fiskene, når de er gyldne (de skal have 4-5 minutter på hver side).
Når quinoaen er færdig (det tager cirka 10 minutter), hældes vandet fra, brug madpincetten til at presse citronsaften ud over quinoaen og læg quinoaen i en bunke midt på tomaterne. Dryp med ekstra-jomfruolivenolie og balsamico og krydr med et nip salt og peber.
Læg de sprøde fisk øverst. Rør yoghurt og peberrod sammen og dryp det over fisken. Drys med basilikumblade og server