Opskrifter for begynderen og den øvede
En hyldest til konditorfaget
Mette Blomsterberg vil gerne holde fast i de gamle konditortraditioner, hvoraf nogle ifølge hende er gået i glemmebogen men stadig fortjener opmærksomhed. Det vil hun gerne gøre sit til, at de får. Og hun vil gerne væk fra det industrialiserede billede af kager som citronmåne og roulade og have folk til at lave dem selv af gode råvarer.
Sarah Bernhardt-kager
2 blade husblas
3 dl piskefløde
200 g mørk chokolade, 64%
Små makronbunde
40 g hasselnøddekerner
100 g sukker
25 g pasteuriseret æggehvide
Overtræk og drys
300-400 g mørk chokolade, 55-60%
ca. 30 g finthakkede, usaltede pistaciekerner
Trøffelcreme
Læg husblassen i blød i ? liter koldt vand i ? time. Opvarm fløden til 80 grader (anvend evt. et termometer) og tag den af varmen.
Hak chokoladen fint og kom den i en stor skål. Hæld halvdelen af den stadigt varme fløde over chokoladen. Rør roligt, til chokoladen er næsten smeltet. Tilføj den resterende varme fløde. Vrid husblassen for vand og kom den direkte i den varme chokoladefløde. Rør igen, til al husblassen er smeltet.
Kom den færdige trøffelcreme i en ren skål, læg husholdningsfilm direkte oven på cremen og stil den i køleskabet i mindst 4 timer eller gerne til næste dag.
Mette Blomsterberg
Blomsterbergs skønne klassikere
Politikens forlag
269 sider
Vejl. pris: 300,-