Ny bog: 365 retter til børnefamilien

Med denne fine lille kogebog har Sabine Lemire lavet en bog, som kan inspirere børn og voksne til at gå i køkkenet sammen og lave alt fra forretter til desserter og små retter til fester og højtider. Få opskriften på lemon meringue og spinatomelet her.

Nem mad og sjove ideer

Foto: Iben KaufmannHele vejen igennem bogen er sværhedsgraden af retterne sådan, at de fleste børn kan være med – også de helt små, som sagtens kan give sig i kast med mange af opskrifterne. At kalde alle bogens opskrifter for retter er måske lidt en overdrivelse. Nogle af dem er nærmere sjove ideer til små ting man kan lave som fx bolsjehalskæden af indpakkede bolsjer, som bliver sat sammen med en hæftemaskine.

Forfatter med erfaring

Forfatteren til bogen, Sabine Lemire, har selv fire børn og tidligere skrevet bøger henvendt til børnefamilier bl.a. med gode ideer til fødselsdage og 365 ting du kan lave med dine børn. Der har altså været god mulighed for at teste opskrifterne i bogen, og der er både de nemme og hurtige opskrifter og nogle lidt mere komplicerede. Det kan også være en idé at sætte retterne sammen på kryds og tværs, så man får et helt måltid ud af dem.

Spinatomelet

Til 4 personer

Foto: Sabine Lemire4 æg
½ dl mælk
2 håndfulde spinat
en lille håndfuld frisk basilikum
100 g fetaost
1 tomat
olivenolie
salt og peber

Rør æg og mælk sammen. Hak basilikum og spinat. Tilsæt det sammen med ost, salt og peber. Varm en pande op med olivenolie. Steg omeletten. Hak tomaten, og læg den på omeletten med lidt basilikum.

Lemon Meringue

Til 8 personer

Foto: Sabine LemireDet skal du bruge

Mørdej
175 g hvedemel
75 g grahamsmel
170 g smør
65 g flormelis
2 tsk. vanilje
1 knivspids salt
1 æg

Citroncreme
2 økologiske citroner
skal af 1 citron
100 g sukker
2 æg
2 æggeblommer
2 dl fløde

Marengs
2 pasteuriserede æggehvider
100 g sukker
½ dl vand

Sådan gør du
Mørdej:
Ælt ingredienserne godt sammen. Tryk den ud i tærteformen, og bag den i 10 min. ved 150 grader.

Creme:
Bland ingredienserne til en creme. Fordel den over mørdejen, og bag tærten i 15 min. ved 220 grader.

Marengs: Kog vand og sukker til en sirup. Lad det køle af. Pisk hviderne stive. Vend siruppen i hviderne. Smør marengsen over tærten lige inden servering. Bag kagen i 2 min. ved 220 grader.

Sabine Lemire
365 retter til børnefamilien
Lindhardt og Ringhof
384 sider
Vejl. pris: 249,95

Mest læste artikler