Ny bog: Få alt at vide om krydderurter

I bogen ”Krydderurter – bogen for urteelskere” får du et godt overblik over mere end 300 arter og sorter af krydderurter. I bogen kan du læse alt om kendetegn og egenskaber, dyrkning og formering og meget mere. Du får også lidt krydderurte-historie og opskrifter, der giver dig mulighed for at bruge de velduftende og –smagende planter.

 

Foto: Krydderurter fra oldtiden til nu

Forfatteren Lene Tvedegaard, som er agronom og gartneriejer, tager dig i bogen med helt tilbage til oldtiden, hvor krydderurterne og deres helende virkninger var en del af lægevidenskaben. Også i danske klostre spillede krydderurterne en rolle. Det er dog primært nutiden, og hvad vi som moderne mennesker kan bruge krydderurterne til, der er fokus på i den store krydderurtebog.

Vilde krydderurter og dem i haven

Det er muligt at finde vilde krydderurter – også i Danmark. Tænk bare på ramsløgene. Hele bølgen omkring nordisk madlavning har lukket mange af de vilde krydderurter ind i varmen. De fleste dyrker dog deres krydderurter i haven, og her giver bogen en god indføring i at dyrke sine egne og beskrivelse af forskellige former for bede, man kan anlægge og generelle gode råd om dyrkning.

Grundig beskrivelse af hver enkelt krydderurt

Foto: Lene Tvedegaard
Krydderurter kan fint dyrkes i krukker på terrassen.
Foto: Lene Tvedegaard

Bogen er en yderst detaljeret gennemgang af krydderurter og deres egenskaber. Efter et afsnit med opskrifter som fx svinemørbrad med urter og parmaskinke og citrontimian-parfait med pærekaramel, kommer en meget grundig beskrivelse af en lang række krydderurter. Her kan man både tage den korte udgave af beskrivelsen eller vælge den lange og læse endnu mere om urtens aroma, anvendelse og behov.

Alle teksterne er suppleret med mere end 500 flotte, illustrative billeder, så der aldrig er tvivl om, hvordan de enkelte krydderurter ser ud.

Lene Tvedegaard
Krydderurter – bogen for urteelskere
Koustrup & Co.
368 sider
Vejl. pris: 388 kr.

Mest læste artikler