Muffins og franske makroner med nougat

Skal du stå for desserten, eller tilbehøret til klokken tolv-champagnen til nytårsaften i år? Så prøv nogle af de lækre opskrifter, som bogen "Franske makroner & cupcakes" af Gitte Heidi Rasmussen rummer.

Twitter Print

Cupcakes, muffins, franske makroner og whoopie pies
Bogen “Franske makroner & cupcakes” er ganske kort fortalt kager i lange baner. Så har du en sød tand, er der masser lækre opskrifter og masser af billeder, der får dine tænder til at løbe i vand og inspirerer dig til at komme i gang med kage-bageriet.

Kend din kage

  • Whoopie pie: en mellemting mellem en cookie og en kage. To halvdele er lagt sammen med creme, så du kan også kalde den for sandwich cookie.
  • Franske makroner (macarons): klassiske franske makroner af æggehvide, sukker og mandel lagt sammen med en creme.
  • Muffins og cupcakes: bages i muffinsforme og pyntes med glassur og figurer.

Alle de forskellige kager kan variereres i en uendelighed med bær, chokalade, icing, glassur, saft, nødder, cremecheese, smørcreme, trøffel og meget mere – og det er, hvad bogens forfatter Gitte Heidi Rasmussen har gjort.

Bag macarons og muffins med nougat til nytårsaften
Vi har fået lov at bringe to af bogens opskrifter – to der er oplagte at lave til nytårsaften, hvis du har lyst til at skifte kransekagen ud med noget, der er endnu mere lækkert: nougatcreme-macarons og nougatmuffins!

Bogen “Franske makroner & cupcakes” af Gitte Heidi Rasmussen og fotograf Inge Skovdahl, forlaget Gyldendal, 120 sider og koster ca. 130 kr.

Her kan du købe bogen

 

På næste side får du opskrifterne på nougatcreme-macarons og nougatmuffins.

 

 

#br

Nougatcreme-macarons
20-30 stk.

Det skal du bruge:
50 g hasselnødder
50 g hakkede, smuttede mandler
200 g flormelis
1 spsk kakao
3 temperede æggehvider
50 g sukker
25 g hasselnøddeflager

Til nougatcremen:
1 dl piskefløde
150 g blød nougat

Sådan gør du:

  1. Begynd dagen før: Bring fløden i kog, tag gryden af varmen, og smelt nougaten heri under omrøring. Sæt i køleskabet, til nougatcremen er helt kold, gerne natten over.
  2. Rist nødderne på en tør pande, og gnid skindet af i et viskestykke.
  3. Findel nødderne i en foodprocessor – tilsæt derefter mandler, flormelis og kakao og tænd foodprocessoren igen, så mandlerne bliver helt findelte.
  4. Pisk æggehviderne luftige og næsten stive, tilsæt sukker og pisk til æggehviderne er helt stive,
  5. Vend mandelsukkeret i æggehviderne, og slå samtidg lidt luft ud af hviderne, indtil massen er ensartet.
  6. Kom makronmassen i en sprøjtepose med en ca. 10 mm tylle ( eller brug en almindelig frysepose og klip et hul på 10 mm i diameteren)
  7. Sprøjt makronerne ud til små runde kager på en bageplade med bagepapir.
  8. Lad makronerne tørre mindst 20 min. inden bagning.
  9. Bag makronerne ca. 15 min. ved 160 grader.
  10. Lad dem hvile et par minutter, inden de pilles af bagepapiret.
  11. Par dem størrelsesmæssigt, samtidig med at de lægges til afkøling på bageristen.
  12. Pisk cremen let, og kom den i en sprøjtepose. Sprøjt cremen ud på haævdelen af makronerne, og læg de andre ovenpå.

TIP: opbevar kagerne i en lukket beholder i køleskab 


Nougatmuffins
12 stk.
Det skal du bruge:
50 g smør
150 g sukker
125 g nougat
2 æg str. m/l
125 ml mælk
125 g hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver

Nougat-icing:
200 g flormelis
1 spsk kakao
75 g blød nougat
50 g blødt smør
ca. 2 spsk mælk

Sådan gør du:

  1. Rør smør, sukker og nougat cremet.
  2. Pisk æggene i ét ad gangen, og pisk derefter mælken i.
  3. Vend hvedemel og bagepulver i dejen, og fordel dejen i muffinsforme.
  4. Bag kagerne ca. 20 min. ved 200 grader, og afkøl på bagerist.
  5. Bland flormelis og kakao, og smuldr nougat samt smør i blandingen.
  6. Pisk det først ved laveste hastighed, og tilsæt mælken lidt ad gangen. Pisk til det er let og luftigt, 5 min.
  7. Pynt kagerne med nougat-icing og evt. lidt krymmel.
Twitter Print

Mest læste artikler