Opskrifter på staudebede

Opskrifter på staudebede er en praktisk brugsbog for begyndere og inspiration til mere øvede - og så er den skrevet som var det en klassisk kogebog.

Havebog skrevet som kogebog
Planteskoleejer Birgit Reimer og havearkitekt Maria Juhl Jakobsen har leget med tanken om at lave en havebog på samme måde, som man skriver en kogebog. Altså med en række opskrifter, som læseren kan tage bogstaveligt og udføre her og nu, eller som man kan lade sig inspirere af og bygge videre på med egne ingredienser.

Og de har nu vist, at det kan man godt

”Stauder – 32 opskrifter på de smukkeste bede” er lige til at gå til for alle, der har en have – selv af beskeden størrelse. Forfatterne lægger ud med 32 færdige opskrifter på staudebede på 1×1 meter med 8-9 forskellige stauder i hver. Der er noget for enhver smag. Og til hver opskrift er der oven i købet forslag til andre planter, der kan supplere og stadig holde samme stil. Og vil du ikke nøjes med 1×1 meter, så er bedene nemme at forstørre.

Og så lidt teori

Efter de mange opskrifter kommer der en teoretisk del, hvor det let og enkelt er forklaret, hvordan du griber stauderne an lige fra indkøb til plantning, pasning og senere deling og flytning. Det er en bog, der er lige til at tage under armen og med i planteskolen og haven – specielt som begynder, fordi du som læser ikke behøver at sætte dig ind i farveteori og lignende, men simpelthen kan vælge, hvad du kan lide, købe ind efter en liste, plante og glæde dig, når stauderne vokser til. Og når det lykkes, så kommer haveglæden sandsynligvis snigende, og du får selv lyst til at bygge videre. Og så er der rig inspiration at hente i de resterende 31 bede.

Birgit Reimer og Maria Juhl Jakobsen: ”Stauder – 32 opskrifter på de smukkeste bede”, 269,95 kr., 192 sider, Lindhardt og Ringhof.

Mest læste artikler