Opskrifter til alle årets dage med Claus Meyer

Almanakken giver en opskrift til hver dag i ugen - året rundt. Vi kickstarter året med en af opskrifterne fra bogen - vegetarcurry og naanbrød.

Twitter Print

En ny opskrift hver dag – året rundt
Er et af nytårsfortsætterne at spise sundere i det nye år, kan du eksempelvis s

tarte med en lækker vegetarcurry fra Claus Meyers opskriftsbog, Almanak. I bogen er der opskrifter til alle årets dage, så kniber det med inspirationen i hverdagens madlavning, kan du finde noget nyt til hver dag i denne opskriftsbog, der er fint afstemt til årstiderne.

Vegetarcurry
3 gulerødder
200 g knoldselleri
3 stængler bladselleri
2 porrer
2 løg
2 danske æbler
3 spsk. rapsolie
1 fed hvidløg, grofthakket
2 spsk. karry
2 dl vand
2 spsk. æbleeddike
1 dl piskefløde
10 g frisk ingefær, fintrevet
skal og saft af 1 usprøjtet citron
havsalt og friskkværnet peber
1 bundt frisk koriander

Sådan gør du
Rens og klargør alle grønsager, og skær dem ud i grove tern. Skær også æblerne i grove tern (behold skrællen på). Kom alle grønsagerne i en gryde, sammen med olie, hvidløg og karry. Lad grønsa­gerne sautere stille og roligt i 2­-3 min., og tilsæt så vand og eddike. Damp grønsagerne under låg i 4­-5 min. til de er møre, men stadig med godt bid. Tilsæt fløde, tag låget af og kog ind, til fløden begynder at tykne og samle grønsa­gerne, det tager ca. 2 min.

Tilsæt friskrevet ingefær, citronskal og ­saft, salt og peber, og smag til – måske skal der mere citron eller ingefær i. Server curryen med det samme med frisk koriander på toppen.

På næste side får du opskriften på det tilhørende naanbrød.#br

Naanbrød
12 stk.

25 g gær
2½ dl vand
1 dl græsk yoghurt 2%
1 æg
600 g hvedemel
1 tsk. salt
3 spsk. olivenolie
havsalt
1 spsk. jomfru i det grønne (nigellafrø), knuste

Sådan gør du
Opløs gær i vand, tilsæt yoghurt og æg, og rør grundigt igennem. Tilsæt mel og salt lidt ad gangen, og ælt til en god og smidig dej. Brug en rørema­skine eller de bare næver, og giv dejen prygl i 8-10 min., til den er glat og blank og slipper skålens sider. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.

Del dejen op i 12 stykker, ælt dem, og slå dem op til naanbrød (aflange ovaler). Læg brødene på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve op igen, ca. 15-20 min. Pensl så på begge sider med olie, og drys med salt og jomfru i det grønne. Bag brødene i ovnen ved 250° med grill på, i 3-4 min. på hver side. Tag brødene ud, og lad dem afkøle lidt på en rist.

Almanak af Claus Meyer, Forlaget Lindhardt og Ringhof, 696 sider, 400 kroner.

 
Twitter Print

Mest læste artikler