Rig på rester – sådan bruger du gårsdagens madrester

Vores madrester fra i dag bliver til guld i morgen. "Rig på rester" er en kogebog, som er skrevet af Tina Sheftelowitz og giver idéer til, hvordan vi kan udnytte middagsrester fra dagen før og gøre andendagsretter mere interessante. Prøv opskriften på overskudskylling møder karry-porretærte.

Brug dine madrester på en ny måde

“Rig på rester” er en kogebog, der henvender sig til familier, som har for vane at have mad tilovers fra dagen før. “Rig på rester” beskriver en række opskrifter, som hjælper med at tynde ud i resterne i køleskabet. Bogen forsøger at komme noget af det største madspild til livs, så både økonomi og miljø kommer til gode.

Forfatteren Tina Sheftelovitz understreger med denne bog, hvor vigtigt det er at spise grøntsager og opmuntrer os til at gemme rester fra middagsbordet til senere anvendelse. Der bliver givet i alt 40 bud på forskellige måder, hvorpå gårsdagens rester kan blive morgendagens guld.

Opskrifter til enhver årstid

“Rig på rester” er delt op i 4 sæsoner; vinter, forår, sommer og efterår. Indenfor hver årstid giver hun sit bud på de opskrifter, hun mener, er passende for sæsonen. Tina Scheftelovitz’ kogebog omhandler alt fra millionbøf og frikadeller til frugt- og bærsmoothies.

“Rig på rester” af Tina Sheftelovitz er udgivet af FDB. Bogen er på 151 sider og koster 100 kroner. Du kan købe bogen på bl.a. Saxo.com

 

 

 

 

 

 

Foto:Overskudskylling møder karry-porretærte

Til 4 personer

1 pakke Maizena grovtærtedej eller alm. tærtedej
Smør eller olie til tærteformen
ca. 500 g rester af bagte rodfrugter og kartofler
ca. 150 g stegt kyllingekød, gerne med skind 1 stor porre
ca. 1 spsk. grøn, gul eller rød thaikarry
4 æg
3 dl yoghurt naturel med minimum 1,5 % fedt eller et andet surmælksprodukt
1 tsk. salt
1 spsk. sesamfrø

Du kan smage den til med 2 tsk. almindelig karry i stedet for thaikarry. Karrypasta varierer meget i styrke, så mængden er kun vejledende. Du kan bruge alle slags surmælksprodukter i æggemassen. Brug gerne andre slags kød- eller fiskerester – eller lav tærten uden kød.

Sådan gør du

Lav dejen efter anvisningen på pakken, og tryk den ud i en smurt tærteform på 26-28 cm.

Skær de bagte grøntsager i mindre, mundrette stykker, og fordel dem over dejen. Skær kyllingekød og -skind i lidt mindre stykker, og fordel også dem. Snit porren i meget tynde ringe, skyl dem grundigt i flere hold vand, og lad dem dryppe af. Læg dem øverst.

Kom karrypastaen i en skål, rør lidt yoghurt ud i den, og rør herefter resten af yoghurten, æggene og saltet i, til du har en jævn masse. Fordel den over tærten. Drys med sesamfrø, og bag tærten ved 200 grader (ej varmluft) i 35-40 minutter. Server tærten varm eller lun med salat og chilisovs til.

Spis tærten med en kålsalat, evt. iblandet grønne salatblade og mango eller ananas, og med en dressing af limesaft, olie og honning. Dressingen må gerne være syrlig for at give modspil til den sødlige tærte.

Mest læste artikler