Spise med Price – ny bog fra de smørvise brødre

Sidder du klinet til skærmen, når Adam og James Price svinger jokes og pander i køkkenet, så vil du også blive glad for deres netop udkomne bog ”Spise med Price – sæson 3”.  Få en smagsprøve på bogen, når vi giver dig opskriften på Elvis' peanutbutter and banana-sandwich og Mississippi mudpie.

Spis med price – spis med smør
Hvis du skulle være i tvivl om, hvad det kulinariske kendetegn er for brødrene Price, så bliver den fejet væk, når du slår op på første side i deres seneste bog, der netop er udkommet: et køleskab hvor der ligger smørpakker på samtlige hylder. Der ligger minimum 45 pakker i det køleskab!

Smør til fest, ikke til hverdag
– Smør kan ikke erstattes af margarine. Eller af kvark eller fromage frais. Eller skyr, som jo er blevet moderne i denne nordiske tid, skriver de i forordet.
Men James og Adam Price går ikke og klatter med smør i deres hverdagskøkken.
– Vores råd er: Spis mindre kage og færre is – men spis til gengæld noget ordentligt, når du så endelig giver dig selv lov.

Smør kan ikke erstattes af margarine.

Opskrifter fra 10 tv-udsendelser
Bogen udkommer netop som fjerde sæson er begyndt i fjernsynet, og bogen samler opskrifter fra deres tredje tv-sæson. Den særlige Price-humor er naturligvis nedfældet i bogform, og gør det hele vældig uhøjtideligt. Der er Price-fortolkninger af klassiske opskrifter som chokoladekage, napoleonskager, kartoffelsuppe og fish and chips – i alt opskrifter fra 10 tv-udsendelser.

Lav selv Prices opskrifter
idényt har fået lov at give dig to af bogens opskrifter: Elvis’ peanutbutter and banana-sanwich og Mississippi mudpie. 

Elvis’ peanutbutter og banana-sandwich
Til 1 person

Smør peanutbutter på den ene skive brød og moset banan på den anden, og læg dem sammen.

Det skal du bruge:
Rigeligt peanutbutter
2 store stykker toastbrød
1 fuldmoden, stor banan
2 spsk. smør

Sådan gør du:
Smør peanutbutter på den ene skive brød og moset banan på den anden, og læg dem sammen. Smelt en spsk. smør på en pande, og steg den ene side af sandwichen gylden og sprød. Kom resten af smørret på panden, vend sandwichen, og steg den på den anden side. Serveres med et stort glas kold sødmælk, eller endnu bedre med en vanilje- eller jordbærshake. Elvis kunne godt spise to sandwich, men vi vil ikke nødvendigvis
anbefale det…

Mississippi mudpie

Blødt smør, sukker og æg røres sammen i røremaskine eller med en håndmikser.

Det skal du bruge:
250 g blødt smør
350 g sukker
4 æg
ca. 250 g mel
200 g smeltet chokolade
4-5 tsk. kakaopulver
1-2 tsk. vaniljesukker
100 g pecannødder – groft hakkede og ristet på panden
Et nip salt
Et par håndfulde marshmellows – skåret i mindre stykker

Sådan gør du:
Blødt smør, sukker og æg røres sammen i røremaskine eller med en håndmikser. Derpå røres melet i lidt ad gangen. Hold evt. lidt igen til at justere konsistensen på den færdige dej. Smeltet chokolade kommes i
sammen med cacaopulver, vaniljesukker, grofthakkede, ristede pecannødder og et nip salt.

Smør en rund springform med rigeligt smør, og kom dejen i. Kagen bages i 25-30 minutter. på 190 grader. Tag kagen ud af ovnen, og dæk den med skiver/stykker af marshmellows. Derpå sættes kagen ind igen i ca. 10 minutter – eller til marshmellows’ene er smeltede og gyldne. Hold øje
med kagen på dette tidspunkt. De må ikke blive sorte. Når kagen er kølet af, smøres icing ovenpå.
 
Glasur eller “icing” til mudpie
Det skal du bruge:
250 g smør
200-225 g flormelis
3 spsk. kakao
100 g smeltet chokolade
1 1/2 dl piskefløde
50-75 g grofthakkede, ristede pecannødder

Sådan gør du:
Det bløde smør røres sammen med flormelis, kacao og den smeltede chokolade – samt piskefløden. Når massen er jævn og lind, røres pecannødderne i.

Kagen skal være helt afkølet og taget ud af springformen, inden icing-blandingen påsmøres kagen i et smukt, tykt lag. Man får næsten tårer i øjnene. Kagen har en nærende, intens chokoladesmag og en ejendommelig sej-svampet konsistens fra marshmellows’ene. Den trækker lange tråde og sidder fast i alting. Sådan skal den være. Stor, vulgær, nærende, amerikansk og lidt upraktisk på en underholdende måde. Næste dag – efter en nat i køleskabet – har den en lidt mere medgørlig konsistens.

Spise med Price – sæson 3, af James og Adam Price, Lindhardt og Ringhof, 224 sider, pris ca. 200 kr.

Her kan du købe bogen

Mest læste artikler