Pizza med pære, gorgonzola, parmaskinke og ahornsirup
Smørbar pizzadej
(Til 4 personer)
15 g gær (ca. 1/3 pakke)
5 dl lunkent vand
1 1/2 tsk salt
200 g rugmel – eller usigtet speltmel eler andet groft mel
ca. 400 g hvedemel, gerne durumhvede
6 spsk græskarkerner og/eller hørfrø + evt. drys (kan udelades)
Koldpresset rapsolie eller olivenolie til pensling
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet, tilsæt salt og rør melet og frøene i med en ske eller hænderne. Dejen skal blot røres sammen og være smørbar i konsistensen.
Forbered fyldet. Smør dejen ud på bagepapir på størrelse med bagepladen eller mindre pizzaer i valgfri facon, 1/2-1 cm høje, med hænder som er dyppet i koldt vand. Dryp olie på dejen, smør den ud over bundene og kom fyldet på.
Det skal du bruge til fyldet
(Til 1 portion dej)
2 modne pærer
Evt. lidt friskpresset citronsaft
100 g gorgonzola
4 skiver parmaskinke
ca. 3 spsk. ahornsirup
40 g valnødder
Friskkværnet peber
(Valnødder eller skinke kan udelades)
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225 grader varmluft (250 grader uden varmluft) og kom bagepladerne i ovnen. Skær pærerne i tynde skiver, udelad kernehusene, dryp evt. citronsaft over skiverne, så de ikke bliver brune, og fordel dem over de smurte bunde. Kom osten over pærerne i små stykker, dryp med siruppen, læg skinkestykker ovenpå og drys med peber. Træk bagepapir med pizzaer over på de varme bageplader og bag i ca. 15. minutter, til pizzaerne er gyldne og sprøde. Drys valnødder brækket i mindre stykker over de sidste 3-4 minutter af bagetiden.
