Coronakrisen rammer skævt: Se hvor mange der er ramt i dit lokalområde

Ved du, hvor hårdt dit lokalområde er ramt af coronavirus? Her får du konkrete tal på, hvordan virussen har bredt sig i de forskellige danske regioner.

Selvom den danske regering har lavet restriktioner, så breder smitten sig desværre stadig. Virussen er genstridig, og der skal lidt mere tid til at se den forbedring, der forhåbentligt kommer i kølvandet på opfordringerne til at blive hjemme og holde al aktivitet nede. Det forventes, at effekten vil kunne ses i løbet af de næste par uger. 

Men hvor i landet er der flest smittede?

Antallet af smittede med coronavirus er markant højere i hovedstadsområdet end i resten af danmark. Her er tallet helt oppe på over 1.200 smittede personer. Til sammenligning er der i Nordjylland 132 smittede personer. 

Henrik Nielsen, som er overlæge på Aalborg Universitetshospital, mener, at hovedstadsområdet cirka er én uge foran i forhold til smitteudbruddet end resten af Danmark. 

Det store udbrud af smitte i særligt København men også resten af hovedstadsområdet skyldes, at flest mennesker er bosat der, og at de samtidig bor tæt sammen. Der er altså flere mennesker, der kan tage smitte med sig fra andre lande eller personer og smitte andre borgere, fordi folk simpelthen er fysisk tættere på hinanden i storbyer og tæt befolkede områder. 

Så mange er smittede i Danmark

DR har skrevet en artikel med et interaktivt kort over, hvor smittede personer befinder sig, og hvor i landet, der er flest smittede. Derudover kan du i artiklen finde et kort over, hvor i landet, der er særligt mange ældre og voksne med dårligt helbred, som rammes hårdere af coronavirus. 

For ikke at sprede smitte til andre områder og særligt ikke områder med mange personer, der vil blive ramt hårdere af virussen end andre personer, bør du overveje at udskyde rejser rundt i Danmark til smittefaren har lagt sig. Sådan kan det undgås at områder uden omfattende og nærliggende sygehusvæsen bliver ramt af corona-pandemien, hvilket vi alle er ansvarlige for.

Mest læste artikler