Danmark lukker ned – hvad skal du bruge tiden på?

På grund af faren for at blive smittet med coronavirus er Danmark ved at lukke ned. Mange arbejdspladser har givet deres ansatte besked på at blive hjemme og eventuelt arbejde hjemmefra. Uddannelsessteder og daginstitutioner er også lukket, så du skal sandsynligvis bruge de næste 14 dage derhjemme sammen med din familie. Vi har samlet en række gode råd til, hvordan du får tiden til at gå.

Måske har du brug for lidt inspiration til, hvordan du kan fylde de mange timer de næste par uger ud med produktive opgaver og gøremål eller hyggelige aktiviteter med familien. Og der er naturligvis mange ting, du kan tage dig til. Om du arbejder hjemme, er i karantæne eller er nødsaget til at blive hjemme for eksempelvis at passe børnene. Lad dig inspirere af listen med 10 ting, der kan få de næste 14 dage til at flyve afsted.

Ryd op!

Du har garanteret et skab eller et loftrum, der kunne trænge til en ordentlig oprydning! Og nu har du muligheden for virkelig at gå i dybden med denne opgave. Smid ud, strukturer og gør rent – det er nøgleordene. Læs mere om, hvordan du klarer oprydningen, og skaber mere luft og systematik. Få gode oprydningsråd her

Men oprydning er en kunst i sig selv. Det mener oprydningsguruen Marie Kondo i hvert fald. Hendes 5 tips om oprydning kan du læse om her. Og hendes tips har faktisk vist sig at være utroligt nyttige! Læs mere om Marie Kondo her

Puds vinduer!

Vinduespudsning kan være en tung og omstændig opgave, som ofte kræver meget tid. Men nu har du jo alt den tid, du har brug for, og mere til, så brug den på at få de vinduer til at skinne! Og helst uden striber.

Gør drivhuset klar til foråret

Selvom påbuddet lyder, at du skal blive hjemme, kan du altså sagtens være udenfor i din have. Hvis du er så heldig at være indehaver af et drivhus, så har du en stor opgave foran dig. Drivhuset skal nemlig gøres klar til foråret. Her finder du en lang liste over gøremål, der hjælper dig på vej til et strålende rent drivhus, som er klar til nyt liv og en ny sæson.

Haven i marts

Når du nu alligevel er ude i haven, er der masser af ting, der skal klares og ordnes, inden foråret tager fat. Hvis børnene er hjemme så lav dette til en familieaktivitet. Så kan det nemlig blive en rigtig hyggelig opgave. Se guiden til alle de ting, du kan lave i haven i marts, her.

Læs bøger om haven

I marts måned kan man sagtens så småt gå i gang med at forberede og klargøring af havesæsonen. Brug derfor lidt tid i de næste 14 dage på, at læse havebøg og gør op med dig selv hvilken slags planter der skal bryde din have i sommerperioden. I denne artikel får du 7 bud på havebøger som du kan få gavn af.

Gør hovedrent

Der kan aldrig blive for rent! Og nu når du har tiden til det, så find klud, støvsuger og mobbe frem! Det er tid til hovedrengøringen – og den grundige af slagsen. Her kan du læse om, hvordan du kan gå frem, så dit hjem står skinnende rent.

Giv dine sukkulenter nyt liv

Dine indendørs planter kan også sagtens nyde godt af, at du er hjemme og derfor kan give dem lidt ekstra opmærksomhed. Så hvis dine sukkulenter hænger lidt med hovedet, så er det nu, du har tid til at give dem en kærlig hånd.

Giv dine møbler nyt liv

En omgang maling kan gøre en verden til forskel. Så pift dine gamle møbler op med malerrester, du måske har stående i skuret. Hvis du læser denne artikel, kan du blive inspireret til farver og mønstre, der kan bryde dine gamle møbler.

Indret dit hjem på en ny måde

Nu når du har tiden til det, kan det være rigtig dejligt med lidt forandring – især hvis du har kigget på det samme i 14 dage. Kast derfor et blik på dit hjem. Er der noget, der kunne indrettes anderledes? Måske du kan lade dig inspirere af denne artikel og få kreativiteten frem i indretningen.

Går du med tanker om at sælge din bolig?

Overvejer du at sælge din bolig, så har du rig mulighed for at gøre den klar til salg nu. Hvorfor ikke bruge lidt tid på at gøre dig tanker om, hvordan du bedst gør din bolig salgsklar. Du kan også få lidt hjælp til det, ved at læse denne artikel med 5 tips til at gøre boligen klar til salg.

Mest læste artikler