Derfor bør du ALDRIG spise på helt tom mave

Forsøger du at leve sundt? Eller forsøger du måske endda at tabe dig? Så bør du virkelig undgå at spise på helt tom mave. Læs med og find ud af hvorfor.

Din mave forsøger at fortælle dig noget

Når din mave er tom, falder dit blodsukker, og du mærker følelsen af sult. Din krops refleks på dette er at søge efter noget at spise hurtigst muligt. Dette er et vigtigt overlevelsesinstinkt, der sørger for, at din krop får noget energi. Så hvorfor er det ikke godt for dig, at vente med at spise til din mave er helt tom?

Den forkerte mad i en helt tom mave

Tænk tilbage på sidste gang du var rigtig, rigtig sulten. Fik du dig et sundt, afbalanceret måltid, da du endelig satte dig ned og spiste? Hvis svaret er nej, er det helt normalt. Så snart din mave er helt tom og sulten for alvor melder sig, er du nemlig tilbøjelig til at spise usund mad – og desuden langt større portioner end hvad du normalt ville. 

Derfor giver sulten bagslag

Groft sagt, kan man altså sige, at din krop forsøger at overleve, når den oplever sult. Din krop vil således allerhelst have mad med højt fedt- og sukkerindhold, da disse former for mad indeholder ekstra meget energi.

Sådan undgår du at spise forkert

Hvis du vil undgå at sulten giver bagslag, skal du sørge for at din mave aldrig er helt tom. Sørn derfor altid for at have lidt sunde snacks med dig. Det kan for eksempel være nødder, gulerødder eller lidt frugt – eller hvad end der fungerer for dig. 

Mest læste artikler