De bedste idéer fra læserne

Bor huller i trillebøren, byg en svalebalkon og jag snegle i mørket - her er læsernes bedste tips og tricks.

1. Pandelampe til sneglejagt

I legetøjsforretningen eller i byggemarkedet kan du købe en pandelampe. Den er nærmest uundværlig, hvis du vil fange dræbersnegle. De er aktive efter solnedgang. Med lampen kan du hurtigt afsløre de ubudne gæster.

– M.K. Vojens

2. Gem badevægten væk

En badevægt kan nemt stå i vejen og være noget, du snubler over. Hos Familien Nielsen i Ballerup er der lavet to simple holdere, som bringer vægten op under skabet. (så behøver du jo ikke se på den efter en bedre middag).

– B. T-Hansen, Egtved

3. En balkon til svalerne

Vi har mange svaler. De bygger rede under udhænget lige der, hvor vi nyder at sidde. Nu har et bræt med et hul i hvert hjørne, hængt op i ståltråd som en gynge, sikret os mod ubehageligheder ovenfra (selv om de vist bringer lykke).

– Elsa M. Hansen, Svaneke

4. Bor i trillebøren

Hvem har ikke prøvet at fylde trillebøren med haveaffald – og så glemme den i regnen bagefter. Det bliver hurtigt til en ulækker mudderpøl. Løsningen er nem: Bor et par huller forskellige steder i trillebørens bund. NU kan vandet selv løbe fra. 

– H. Barcos, Gråsten

5. Genbrug hjul til charmerende hegn

Bodil Timmermann-Hansen flyttede fra et landbrug til et lille hus i byen. Hun tog dog to hjul fra en gammel hesterive med sig, da hun flyttede. Nu tjener de som  minderigt hegn og rumadskillelse i den fine have.

6. Fin piedestal til lampen

Et isokern-rør blev den fineste piedestal. Jeg fik skåret en glasplade til i byggemarkedet, og nu er min fine lampe igen kom til ære og værdighed. 

– Jytte, Rønne

7. Brug Atamon til pletten og svampen

Ud over til syltning er Atamon god til flere andre ting. Dup under fødderne med Atamon efter badet, så får du styr på fodsvamp. Har du mug/skimmelsvamp i hjørnerne på dit vindue, klares det med en klud, der er vredet op i Atamon/vand i forholdet 1 til 1.

– Jens, Holte

8. Tør løg på tørrestativet

Et tørrestativ kan alternativt bruges til årets grøntsagshøst. Her får løgene en optimal tørreplads. De bliver ventileret, mens de tørrer, og der strammes samtidig om garnet i toppen, så tørretiden nedsættes.

– Henrik Skovsgaard, Ferritslev

9. Grovrens grøntsagerne udenfor

I Jyderup har Tove Hansen monteret et bræt på kanten af kompostholderen. Under brættet hænger der en skrællekniv i en krog. Nu kan hun grovrense sine grøntsager her og spare på jord og skidt i køkkenvasken. Luksusudgaven er så et bord, som er beklædt med rustfrit stål, hvor Tove kan lægge de rensede grøntsager.

10. Brug sneskovlen året rundt

Sneskovlen skal ikke gemmes væk. Den og en løvrive er perfekte værktøjer, når der skal ryddes op i haven. Samtidig tager løsningen også hensyn til vægten, så det ikke er så  anstrengende at fjerne blade m.m. Vi synes rigtigt godt om ideen fra Karen Fæøergård  i Odense. 

11. Barnevogn genbrugt som multivogn til haven

Selv om bentøjet svigter, kan havearbejdet fortsat nydes på fuld tryk. Her har Henrik Vestergaard fra Brønderslev lavet en multivogn til sin svoger, der blev ramt af en blodprop. Fundamentet er et brugt barnevognsstel. Herpå er bl.a. monteret en firkantet murerbalje og en spand, der har plads til diverse redskaber.

12. Hold styr på sytråden

De små bægre fra salater, sky eller paté blev perfekte som farveadskillere hos Lizzi Christiansen, der nu har fuldstændig orden på sytråden.

Mest læste artikler