Læsernes ideer – september 2014

Vores læsere har igen været kreative med ideer, som du måske også kan bruge. Se fx, hvordan du nemt kan fryse årets frugthøst ned, finder den rigtige dybde i jorden til blomsterløgene og hvordan du nemt høster havtorn. 

Firkantet frugt

Jeg har en vidunderlig frugthave. Årets høst gemmes gerne i fryseren. Jeg samler brugte mælkekartoner, klipper toppen af, skriver med en tusch indholdet udenpå, putter en frysepose ned i kartonet, og hælder mine bær på. En spsk. sukker på toppen – og så i fryseren. Denne metode sparer megen plads. Høsten står som legoklodser klar i bunden af fryseren – og fylder minimalt.

Karin Trøjborg

Sund sauce

Jeg skærer en squash i små stykker og lader den simre på panden. Den er sund jævning til pandesaucen.

M. Christensen

…og spejlæg

Prøv at “stege” spejlæggene i vand, der koger, på panden. Det smager, og du sparer på kalorierne.

Mie Birk

Nem høst

Så skal de populære havtorn høstes. Klip bærrene fri af busken med en rosensaks. Frys grenen ned. Efter et par timer kan bærrene slås af eller frigøres med en gaffel.

E. Møller, Løkken

Tid for blomsterløg

Det er nu, du skal tænke på forårets søde løgplanter. For at få den rette dybde, når jeg sætter mine løg, har jeg mærket min planteskovl med de forskellige dybder i jorden, planterne kræver. Nu går det meget nemmere.

E. Buhl-Mortensen

Bed med salt

På højbedet monterede vi en ramme, der var 5 cm større end bedet, og fyldte denne med salt. Nu bliver dræbersneglene væk

J. Gregersen, Gråsten

Præcision

Jeg bruger en 35 cm lang spartel, når jeg skal male vinduer. Med den frie hånd holdes spartelkanten ind mellem træ og glasbånd. Maling påføres med en sprossepensel af god kvalitet. PRØV DET!

O.B. Broch

Har du en god idé?

Send din idé til: idényt, Finsensvej 6d, 2000 Frederiksberg.  Eller til ­ideer@idenyt.dk.

Du må meget gerne sende et eller flere fotos via mail, der viser din idé i praksis. De viste ideer præmieres med  den smarte dørstopper, der passer  ind i en moderne bolig.  idé­nyt har ikke mulig­hed for at ­teste hver ­enkelt læser­idé. Derfor må evt. brug ske på læsernes eget ansvar.  

Mest læste artikler