Læsernes praktiske ideer

idényts læsere viser igen, hvordan de har været kreative med forskellige løsninger i huset og haven.

Vippe-espalier

Bjarne Grundt i Sakskøbing er mester for dette vippe-espalier, der til daglig huser en klematis. Den nederste del af espalieret er monteret på et hængsel, så espalieret kan “vippes ud”. Det gør det nemt at male muren bag planterne og nemt at beskære eller udskifte planten, hvis det bliver nødvendigt.

– Bjarne Grundt, Sakskøbing

Radisse i “blomst”

Før du serverer radisser, så skær et snit i hver af dem fra top til bund. Lad lidt grønt sidde i toppen. Læg dem i vand. Nu “åbner” radissen sig og bliver meget dekorativ.

– Birthe, Hedehusene

Kom an due

Gyngestativet blev fri for fugleklatter, og ungerne kan gynge i fred, da vi forsynede det med en tilklippet bane af en rest trådhegn. Billigt og effektivt.

– G. Siggaard, Holbæk

Olie til penslen

Vil du genbruge dine pensler, så giv dem en god gang majsolie, når du har rengjort dem i vand og mild rengøringssæbe. På den måde holder de rigtig længe.

– N. H., Horsens

Fra lampe til mobil rulle

Den gamle lampe fik nyt liv som toiletrulleholder. I et låg blev der boret hul til stangen, og nu har wc-rullen noget at hvile på.

– B.T. Hansen, Egtved

Remoulade mod kalk

Fuger har ikke godt af afkalkningsmidler. Jeg fylder fugerne med remulade, og hælder eddikesyren ud i “indhegningen”. Remouladen skylles let væk, og fugerne er syrefri.

– Stig Friis, Bjert

Et badegardin

Et rullegardin med behandlet bagside (lystæt) er ideelt i stedet for bruseforhæng i det lille badeværelse. Billigt og enkelt!

– Jørn Vestergaard, Hasselager

Mest læste artikler