Nye ideer fra læserne – august

Få her 14 geniale ideer fra vores læserne. Se eksempelvis, hvordan du undgår skrammer på panelerne fra støvsugeren, og hvordan du effektivt kan holde dræbersneglene ude af bedet.

1. Bløde armlæn

60’er liggestolene er populære igen, men armlænene er af den hårde slags. Et stykke rørisolering er perfekt til formålet. Fandt nogle rørskåle, og fik dem skåret til, så de passer til armlænet – så nu: ingen problemer med armene efter middagsluren. 

– Joan V. Boje

2. Hjælp af pinde

Vi havde voldsomt svært ved at få vores regulator på gasflasken skiftet. Så kom min  mand på denne  “vægtstangs-idè”. Ja,  sådan fik vi løst det problem i en snæver vending.

– Randi L. Hansen, Hundested

3. I al slags vejr

Jeg løste mit ønske om at kunne sidde “ude” i dårligt vejr. Med venners hjælp satte jeg  dette lille drivhus på mit hus. Det er jo ikke ret stort. Vi lavede et vindue om til en dør, således, at jeg kan gå fra huset ud i glasstuen.

Det er en fornøjelse, at sidde der om aftenen i aftensolen med en god bog og et par stearinlys. 

– A. Strømsholt, Enø

4. Styr på brændet og bordet

Hos Jørgen Knudsen i Holstebro er der fuldstændig styr på brændet. Oven i købet er det stakket, så det syner helt skulpturelt. Og oven på brændelyet er der plads til at sysle med  planter, jord og krukker. 

Når familien Knudsen skal have pommesfrites, er det også her på bordet, at de friteres, så der ingen lugt er inden døre. Det funktionelle bord med hele tre funktioner er såmænd lavet af en lang palle, som er delt i to, og malet. Godt gået!

– Jørgen Knudsen, Holstebro

5. Sild, der strækkes

Til gæster køber vi kvalitets-karrysild. Når sildene er spist, er der altid megen lage tilbage. Vi køber almindelige sild på tilbud, klipper dem i mundrette stykker, lægger dem i lagen,  og så har vi budget-karrysild til hverdagsbrug.

– Mia, Løgstør

6. Halve borde

Har været på jagt efter en form for reol til alle mine krydderurter, men kunne ikke finde noget i den størrelse, som jeg ville have eller til de penge, jeg har. Men så kom ideen: Jeg købte et bænkebord, savede det over på langs og monterede et par ekstra bordben. Så fik jeg to gode borde – og jeg kan sidde med kaffekoppen og nyde solen.

– Dorthe Bervild, Brønshøj

7. Fjern “filmen”

Min farfar lærte mig at lave en blanding af 1 dl salmiakspiritus og 5 dl vand. Bland forsigtigt, så det ikke sprøjter. Blandingen er fantastisk til en forrude,hvor “trafikfilm” hindrer et godt udsyn. 

– Peter, Herning

8. Væk med sneglene

Jeg har skåret bunden ud af en opvaskebalje. Baljen er sat ned omkring min stikkelsbærbusk. Nu tjener den som  et fremragende sneglehegn.

– Inge-Lise, Esbjerg

9. Fine navne

På stranden kan du finde af havet hvidvaskede grene eller pinde. Sådanne naturlige pinde, kan forsynes med et plantenavn som skrives med en vandfast tusch, pinden stikkes diskret og smukt i jorden ved planten. Pænt ser det ud, og navnet kan jo også være plantens latinske navn, hvis det er det, man gerne vil huske.

– A.F. Svaneke

10. Selvklæber

Jeg har lavet mange ridser og sorte skrammer gennem tiden, når jeg støvsugede. Det sker ikke mere. Jeg har sat selvklæbende filt rundt om mundstykket på min støvsuger. Nu er problemet løst.

– Janne, Herning

11. Hæklede bånd

Alle mine garnrester bruger jeg til at hækle bånd. Båndene kan bruges til værtindegaven eller fødselsdagsgaven. Båndene kan også snoes i forskellige farver og garnkvaliteter. Det gør bare, at jeg føler ekstra glæde, når jeg pakker mine gaver ind.

– Stine, Brædstrup

12. Ens småkager

Jeg er vild med at bage småkager. Ofte skal de skæres med kniv, og her kan det være svært at få dem ens i tykkelsen.  Prøv at lægge et stykke bagepapir oven på kagerne på bagepladen og tryk med en anden bageplade, så bliver de lige tykke.

– Mette, Alschit

13. Genbrug til grøntsagerne

Er du vild med have og egen avl i køkkenhaven, så skulle du måske lure Mølgaards idé af. Han dyrker grøntsager i plantekasser, og de skal fyldes med vand, mange gange på en sæson, inden de friske grøntsager kan sættes på bordet. 

For at skåne ryggen og gøre det lettere at fylde vand i selvvandingskasserne i drivhuset – har Mølgaard udtænkt et snedigt genbrug af plastikflasker. Han skærer bunden af flasken (som kan være af mange former, så længe den har en god lang hals) og stikker tuden ned i et hjørne af plantekassen. 

Nu er det nemt at fylde op med vand. Mølgaard har en “tragt” i hver selvvandingskasse, og det har gjort arbejdet som vandmand meget nemmere.

– Mølgaard

14. Ild i kogle

Nedfaldne kogler er gode, når du skal tænde op i brændeovnen. Jeg samler dem ind i løbet af året, og lægger dem tørt, så de er klar, når der skal lidt ekstra hygge inden døre.

– E. Kristensen, Varde

Mest læste artikler