Peberet gror

Sidste forår plantede jeg to peberplanter af sorten Patio Redskin i to ens gamle 1-liters henkogningsglas og anbragte dem i mit køkkenvindue. Flotte, grønne med blomster og gode frugter stod de hele tiden. I november lod jeg så de sidste frugter blive helt røde og undlod at plukke flere. Jeg fik på den måde det…

Sidste forår plantede jeg to peberplanter af sorten Patio Redskin i to ens gamle 1-liters henkogningsglas og anbragte dem i mit køkkenvindue. Flotte, grønne med blomster og gode frugter stod de hele tiden. I november lod jeg så de sidste frugter blive helt røde og undlod at plukke flere.

Jeg fik på den måde det allerkønneste naturlige julepynt i vinduet, de grønne peberstilke med smukke grønne blade og de fine røde frugter. Frugterne blev så plukket i januar, men de grønne blade bevaredes vinteren igennem og fungerede som en smuk potteplante.

Så pludselig ved påsketid begyndte nye små blade at fortrænge de gamle efterfulgt af blomster. Og nu, hvor vi så småt nærmer os bededagstide, altså 4 fredage efter påske, står planterne med små grønne, stadig voksende frugter og nye blomster, Jeg har ikke før været ude for, at peberplanter har stået grønne hele året. Og så det meste af tiden med blomster eller peberfrugter.

Mest læste artikler