Sprøde grøntsager

Når vi skal have broccoli eller andre kogte grøntsager, gør jeg grøntsagerne parat og lægger dem i en gryde med lidt salt. Koger vand i en elkoger - og når resten af maden er ved at være færdig, hælder jeg det kogende vand over grøntsagerne, lægger låg på og tænder for blusset. På den måde…

Når vi skal have broccoli eller andre kogte grøntsager, gør jeg grøntsagerne parat og lægger dem i en gryde med lidt salt. Koger vand i en elkoger – og når resten af maden er ved at være færdig, hælder jeg det kogende vand over grøntsagerne, lægger låg på og tænder for blusset.

På den måd e koger grøntsagerne straks – de skal kun have et par minutter og bliver perfekt sprøde – på den måde undgår man slatne grøntsager. Samtidig er det nok med kun er par cm vand i gryden, da dampen fra det kogende vand er nok til at koge grøntsagerne, og så bevares vitaminer og smag bedre.

Mest læste artikler